מצרכים:
חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
2 כפות שמן זית
2 סלסלות פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
1/2 גביע (60 גרם) יוגורט או שמנת חמוצה או קוטג'
1/2 גביע (100 גרם) גבינת שמנת
מלח ופלפל לבן
3 ביצים
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
– חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מניחים בצד עד שהפטריות תתקררנה מעט.
– מערבבים בקערה אחת את הביצים עם מלח ופלפל ובקערה שנייה את השמנת המתוקה עם היוגורט וגבינת השמנת.
– משמנים היטב תבנית מלבנית (20X30) עם שמן קנולה.
– לוקחים עלה בצק פילו ומקמטים ביד, שימו לב לא להדק יותר מדי כדי שישארו כיסי אויר. מניחים בצורה רופפת בתבנית.
– ממלאים באותה הצורה את כל תחתית התבנית – בין 4-5 עלים.
– מזלפים מעל קמטוטי הבצק כף שמן, חצי מתערובת הגבינות, חצי מתערובת הפטריות וחצי מבלילת הביצים.
מניחים מעל שכבה נוספת של בצק פילו מקומט.
– מזלפים מעל כף שמן, חצי תערובת הגבינות שנותרה, תערובת הפטריות ובלילת הביצים.
– אם נותרו לכם קצוות של בצק שמבצבצים החוצה ולא עטופים בביצים או גבינה, פשוט דוחפים אותם קצת פנימה כדי שלא יתייבשו באפייה.
– אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הגבינות 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק. ניתן לפזר גבינה צהובה גם על החלק העליון של המאפה לפני האפייה.
– ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצת דק.גליל
המתכון באדיבות: מרינה פטריות הגליל
אמאלה