לזוגות: הפכו את הערב לבלתי נשכח עם ארוחה רומנטית לאור נרות, מוזיקה מרגשת ואווירה קסומה. זה הזמן להתחבר מחדש ולהעמיק את הקשר ביניכם.
לרווקים ולחברים: גם לכם מגיע לחגוג! בואו ליהנות מערב מהנה של צחוק, משחקים ואוכל טעים בחברת אנשים נפלאים. מי יודע, אולי תמצאו כאן את האהבה הבאה שלכם?
תפוחים מאודים עם גלידת מסקרפונה (המתכון באדיבות מותג Teka).
מצרכים:
- 3 תפוחים
- 100 גרם חמאה
- 60 גרם סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית תמצית וניל
לגלידת מסקרפונה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 200 גרם חלב מרוכז
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה לגלידת מסקרפונה:
מערבבים את גבינת המסקרפונה והחלב המרוכז.
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את תערובת המסקרפונה בעזרת מרית כדי למנוע נפילת הקצפת.
מוסיפים את תמצית הווניל ושופכים את התערובת לתוך כלי אוכל עם מכסה, ואז מניחים במקרר להתקרר.
לתפוחים
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים.
מניחים אותם בתנור עם פונקציית אדים למשך 20 דקות.
ממיסים את החמאה בסיר ומערבבים עם הסוכר. מערבבים עד שהוא נמס ומוסיפים את התבלינים.
משלבים את התפוחים האפויים עם תערובת החמאה והסוכר ומבשלים למשך 10 דקות נוספות בתנור עם חום עליון ותחתון. מגישים עם כדור גלידת מסקרפונה.
>>> יין אדום חדש נולד, יקב שאטו חונכים את רזרב 7
כדורי קוקוס, אורז, אגוזים ותמרים (המתכון באדיבות המותג Beko)
מצרכים:
- 1 כוס אורז
- 1/2 כוס חלב שיבולת שועל
- 1 מקל קינמון
- קליפת לימון
- 4 כפות דבש
- 8 תמרים
- 1/2 כוס אגוזים
- 4 כפות דבש נוספות
- קוקוס טחון לציפוי
- מים
הוראות הכנה:
- השרו את האורז במים למשך 20 דקות. סננו ושמרו בצד.
- בסיר, הרתיחו את חלב שיבולת השועל יחד עם מקל הקינמון וקליפת הלימון.
- הוציאו את הקינמון וקליפת הלימון מהחלב.
- הוסיפו את האורז המסונן לחלב.
- הוסיפו 4 כפות דבש וערבבו היטב.
- בשלו את התערובת על אש נמוכה למשך כ-20 דקות. סננו ושמרו בצד לקירור.
- במיקסר, טחנו יחד את האגוזים, התמרים ו-4 כפות הדבש הנוספות ליצירת ממרח.
- צרו כדורים קטנים מממרח האגוזים והתמרים.
- עטפו כל כדור ממרח בשכבה של תערובת האורז המבושל ליצירת כדור גדול יותר.
- גלגלו כל כדור בקוקוס טחון לציפוי והניחו להתקרר.
קאפקייקס שוקולד עם ציפוי דובדבנים (המתכונים באדיבות מותג Teka)
מצרכים:
- 100 גרם קמח מלא
- 200 גרם סוכר
- 80 מ"ל שמן (בטעם נטרלי)
- 2 ביצים
- 45 גרם קקאו
- 125 מ"ל רוויון (או קפיר)
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי דובדבנים
- 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 500 גרם גבינת שמנת
- 570 גרם אבקת סוכר
לקישוט
- צבע מאכל
- דובדבנים
הוראות הכנה לקאפקייקס:
חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס. נפו את הקמח והקקאו לקערה. הוסיפו סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה, וערבבו היטב.
בקערה נפרדת, ערבבו את השמן עם הביצים, תמצית הווניל והרוויון. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.
מלאו את תבניות הקאפקייקס עד 2/3 מגובהן ואפו במשך 20 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפקייק יוצא נקי. הוציאו מהתנור ותנו להם להתקרר על רשת.
לציפוי הדובדבנים
נפו את אבקת הסוכר והקציפו אותה עם החמאה בעזרת מיקסר חשמלי עד שהיא הופכת חיוורת וכפולה בנפחה. הוסיפו את גבינת השמנת וצבע המאכל והמשיכו להקציף עד שהתערובת חלקה וקרמית. העבירו לשקית זילוף. זלפו את הציפוי על הקאפקייקס וקשטו כל אחד בדובדבן עליון.
טארט לימון (המתכון באדיבות מותג Teka)
מצרכים:
- 3 לימונים
- 100 מ"ל מיץ לימון
- 50 גרם סוכר
- 3 עלי ג'לטין
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 עלי בזיליקום
אופן הכנה:
חותכים את הלימונים לחצאים ומוציאים את התוכן בעזרת כף.
סוחטים את התוכן לקבלת 100 מ"ל מיץ לימון.
מחממים את מיץ הלימון עם הסוכר ומוסיפים את עלי הג'לטין שהושרו במים קודם לכן. מערבבים עד שהסוכר והג'לטין נמסים לחלוטין.
מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים אותה עם תערובת הסוכר, הג'לטין ותמצית הווניל.
ממלאים את חצאי הלימונים במוס ומכניסים למקרר להתקררות לפחות לשעה.מקשטים בעלה בזיליקום לפני ההגשה.
מוס שוקולד כמו במסעדה (המתכון באדיבות המותג Beko)
מצרכים:
- 170 גרם שוקולד איכותי
- 170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
- 100 גרם סוכר
- 60 מ"ל קפה
- 4 ביצים
- 30 מ"ל רום
- קורט מלח
- 15 מ"ל מים
- תמצית וניל
אופן ההכנה:
- בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה
- בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת
- נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השניה
- נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו
- נאחד בין שתי התערובות
- נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות
מצרכים:
- 170 גרם שוקולד איכותי
- 170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
- 100 גרם סוכר
- 60 מ"ל קפה
- 4 ביצים
- 30 מ"ל רום
- קורט מלח
- 15 מ"ל מים
- תמצית וניל
אופן ההכנה:
- בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה
- בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת
- נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השניה
- נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו
- נאחד בין שתי התערובות
- נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות
הוספת תגובה