לכבוד יום השוקולד המריר, המצוין בעשירי לינואר, קבלו 3 מתכונים מחממים את הלב, מפנקים בכל ימות השנה במידה ואתם משתמשים בטבליות שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים ( בין 80 % ל- 100%) הוא אפילו בריא ומסייע במניעת מחלות.
עוגת שוקולד מהירה במיקרו בקלי קלות
מצרכים:
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר
- 3 כפות סוכר
- כוס חלב
- 4 כפות קמח
- 2 כפות קקאו
- 70 גרם אבקת אפיה
אופן ההכנה:
- בעזרת מטרפה נקציף בקערה את הביצה עם הסוכר
- נוסיף את החלב ונמשיך להקציף
- נוסיף לתערובת את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה ונקציף
- נמזוג מהתערובת לספל עמיד לחום המיועד למיקרוגל
- נכניס למיקרוגל ל- 3 דקות אפיה
- נאכל בתיאבון
מוס שוקולד כמו במסעדה
מצרכים:
- 170 גרם שוקולד איכותי
- 170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
- 100 גרם סוכר
- 60 מ"ל קפה
- 4 ביצים
- 30 מ"ל רום
- קורט מלח
- 15 מ"ל מים
- תמצית וניל
אופן ההכנה:
- בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה
- בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת
- נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השניה
- נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו
- נאחד בין שתי התערובות
- נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות
עוגת גבינה שוקולד ללא אפיה
- 280 גרם גבינת שמנת
- 200 מ"ל שמנת להקצפה
- 180 גרם שוקולד מומס (מריר\שוקולד לבחירתכם)
- 180 גרם ביסקוויטים (וניל\שוקולד)
- 20 גרם אגוזים קצוצים
- 100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- במערבל מזון נטחן את הביסקוויטים והאגוזים עד קבלת מרקם דק
- נמיס את החמאה על אש קטנה ונוסיף את פירורי הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה
- בתבנית עוגה עגולה קפיצית, נניח את תערובת הביסקוויטים והחמאה כבסיס לעוגה ונהדק היטב. נניח במקרר בזמן שנכין את מלית העוגה
- נקציף את 200 מ"ל השמנת
- בקערה גדולה נערבב את גבינת השמנת עם השמנת שהקצפנו, בתנועת קיפול
- נמיס את השוקולד ונוסיף אותו בהדרגה לתערובת הגבינה. לאחר שהתערובת אחידה, נשפוך את התערובת על בסיס הביסקוויט ונכניס את העוגה למקרר להתייצבות
- נשאיר את העוגה במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה
- ניתן לקשט עם פירורי שוקולד במגוון טעמים
המתכונים באדיבות ,Beko מותג מכשירי החשמל לבית
הוספת תגובה