פרינג אמיץ, בועט, ייחודי, שונה ולרוב גם מחאתי המערער על כל מה שנתפס כמקובל, כתבניתי וכרפרטוארי ומאפשר מקום למחשבה מקורית, חשיבה יצירתית וחשיבה ביקורתית המאפשרת מרחב של אי וודאות המקדם התנהלות דינאמית במסלול החיים.

סיפור המסגרת מבוסס על של סיפור אמיתי: בשנת 1925 הפליג הפיזיקאי בעל האישיות הסוערת וורנר הייזנברג לאי קטן בשם הלגולנד והגה שם את עיקרון אי הוודאות, עקרון שהיווה תפנית בעלת השפעה עולמית. בתחילת המחזה, הפיזיקאי מתבקש על ידי האוניברסיטה בה הוא מלמד לצאת לחופשה יזומה על מנת להחלים את גופו ונפשו לאחר תקופה סוערת. מרגע זה אנו הצופים, מלווים את המסע שלו שהינו מסע דמיוני המלווה את המאורעות וההתרחשויות שאירעו תוך כדי המסע שלו כולל מסעות בזמן אל עברו, אל ילדותו ואל דמויות משמעותיות בחייו ואירועי עבר מצלקים ומעצבים הנעים על ציר הזמן ללא הרף ויוצרים מרחב הנע בין מציאות לדמיון לצד רצף מאורעות שבאמצעותם הוא מגיע לגילוי הגדול.
המחזה מעביר אותנו מסע במחוזות הפנטזיה הכולל דמויות דמיוניות כשאנחנו נחשפים לסיפור האישי שלו בתנועה מתמדת תוך כדי מסעו שבו מעל לכל הוא חווה מסע פנימי. שלל הדמויות שהוא פוגש משקפות את הגבולות בין מציאות לדמיון וביניהם מכשפה, מרגל יפני, יפיפייה אבודה, ילד מסתורי, אם שכולה ומגוון דמויות סוריאליסטיות, בהתרחשות קומית פילוסופית וטרגית המלווה במוסיקה ובשירה. השחקנים המצוינים מחזיקים על כתפיהם דמויות מגוונות ובראשם אלון אופיר המצוין שביים ומשחק את התפקיד הראשי בדרכו הסוחפת ומלאת הכריזמה והופך את המחזה לחוויית פנטזיה מעוררת מחשבה וסוחפת.

המחזה הוא ללא ספק גם חוויה בימתית חזותית המשלבת שירה, מוסיקה ותאורה יפיפה והקהל שמנסה ללא הרף להרכיב את הפאזל של הסיפורים השונים והדמויות המגוונות מבין אט אט שהנושא המרכזי הוא ההסכמה להיות במרחב של אי הוודאות האופפת את עולמנו ואת המציאות שמשתנה ללא הרף ושלעולם לא תהייה לנו וודאות מוחלטת.
לאור השנה האחרונה, מאז השבעה באוקטובר הלא למדנו שהמציאות שבירה והקרקע עלולה להשמט תחת רגלנו בכל רגע ולכן הקריאה להסכים להיות באי וודאות הינה רלוונטית מתמיד והינה מסר מרכזי וחשוב בתקופה כה לא וודאית.
מחזאי: יוני להב
במאי: אלון אופיר
שחקנים: אלון אופיר, אבי חדש, ענת ברזילי, אורנה כץ, רועי רשף פלסנר, תמר ברבי ולימור חדריה.
הלחנה וניהול מוזיקלי: משה זורמן
עיצוב תפאורה ותלבושות: טלי יצחקי
ייצור אביזרים: דניאל לוי
כוריאוגרפית: תמר ברבי
מיקום: אבירים ג – חדר האוכל
משך זמן הצגה: 80 דקות
ורד גרנדיר פרוכטמן – יועצת ארגונית, כותבת תוכן ומגישת הפודקאסט ללטש את היהלום הפנימי
הוספת תגובה