עמוד הבית » לביבות טונה אפויות עשירות בחלבון

לביבות טונה אפויות עשירות בחלבון

לביבות טונה ברוטב יוגורט צילום טל סיוון ציפורין

סטארקיסט מפנקת אתכם וממליצה על הכנה של לביבות בריאות יותר:

  • בחרו אפיה על פני טיגון.
  • הוסיפו לבן / גבינה ללביבות עצמן או השתמשו בהם ליצירת רוטב עשיר בחלבון.
  • כדאי להכין לביבות מרכיבים בריאים ומזינים כמו מירקות (קישואים וכו') ואפילו מטונה.

טונה סטארקיסט מציגה מתכונים בריאים ומזינים של לביבות אפויות לצד יוגורט ועשבי תיבול, לביבות אפויות חריפות, ומתכון נוסף לטעמי הילדים.

הלביבות מתאימות כמנה לשילוב גם בארוחה חלבית וגם בארוחה בשרית (תוך וויתור על מרכיב/רוטב חלבי) המתכונים משלבים דגים (טונה), יוגורט, ירקות ודגנים מלאים המהווים רכיבי תזונה עיקריים בתזונה הים תיכונית שידועה בתועלותיה הבריאותיות, וכל זאת רק עם 180 קלוריות למנת לביבות (3 לביבות) חריפות ו כ- 250 קלוריות למנת לביבות עם רוטב יוגורט (3 לביבות).

לביבות טונה מנתחי טונה בשמן קנולה אפויות לצד רוטב יוגורט ועשבי תיבול

(20 לביבות)

טונה בשמן קנולה מכילה כמות גדולה של אומגה 3: 800 מ"ג אומגה 3 ל-100 גרם,
ובכך היא תורמת להגברת צריכת אומגה 3, תוך שמירה על היחס המומלץ שבין אומגה 3 לאומגה 6.

מצרכים:

 2 קופסאות טונה בשמן קנולה של סטארקיסט (140 גר' ליחידה)– יש לסנן ולשמור את השמן

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה

5 כפות קוואקר

2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים להשחמה קלה ב-2 כפות שמן שנותרו מהטונה

2 כפות רסק עגבניות

1 כף סילאן

2 גזרים מגורדים בפומפייה דקה

מלח, פלפל

לרוטב יוגורט (כ- 20 כפות):

1 גביע יוגורט 1.5%

1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
2 שיני שום כתושות
כף שמן שנותר מהקופסאות

1/2כוס עשבי תיבול טריים קצוצים לבחירתכם (שמיר, עירית או טימין (
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
כף לימון כבוש קצוץ דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים להכנת הלביבות
  3. מניחים נייר אפיה על תבנית (אין צורך לשמן).
  4. אוספים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה ומניחים על ניר האפייה.
  5. מכניסים לתנור חם.
  6. לאחר כ – 10-15 דקות הופכים את הלביבות. אופים 10 דקות נוספות.
  7. בזמן שהלביבות בתנור, מערבבים את כל הרכיבים לרוטב היוגורט ומניחים בקערת הגשה.

 ערכים תזונתיים  למנה (כ- 3 לביבות + 3 כפות מטבל יוגורט):

ל- 3  לביבות: קלוריות- כ- 200, חלבון – כ- 10 גר', סיבים תזונתיים- כ-  3.3 גר', שומנים – כ- 5 גר', ש"ר-  כ- 1.5 גר', כולסטרול- כ- 48, אומגה 3-  כ- 60 מ"ג.

ל-3 כפות מטבל יוגורט: קלוריות- כ- 50, חלבון – כ- 2 גר', פחמימות – כ- 4 גר', שומנים – כ- 4.5 גר', ש"ר-  כ- 1.8גר', כולסטרול- כ- 8 מ"ג.

 לביבות טונה אפויות חריפות

(15 לביבות)

מצרכים:
2 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן עם פלפל חריף של סטארקיסט (140 גר' ליחידה) )– יש לסנן ולשמור את השמן
2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים להשחמה קלה ב-2 כפות שמן שנותרו מהטונה
ביצה
2 כפות שטוחות קטשופ
5 כפות גדושות פירורי לחם
כף פלפל חריף ירוק קצוץ
מלח ופלפל

מעט כמון

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  2. מערבבים את כל המצרכים ונותנים לתערובות להתגבש כחצי שעה.
  3. אוספים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה ומניחים על ניר האפייה.
  4. מכניסים לתנור חם.
  5. אחרי כ – 10-15 דקות הופכים את הלביבות. אופים 10 דקות נוספות ומגישים!
לביבות טונה אפויות, סטארקיסט,
צילום טל סיוון ציפורין

ערכים תזונתיים  למנה (כ- 3 לביבות):

קלוריות- כ- 180 קלו', חלבון – כ- 12 גר', סיבים תזונתיים- כ-  1 גר', שומנים – כ- 6.5 גר', ש"ר-  כ- 1 גר', כולסטרול- כ- 77 מ"ג, אומגה 3-  כ- 250 מ"ג

 המתכון השלישי הינו מתכון קלאסי, בריא ונגיש יותר לילדים מהסוג שחייבים על השולחן בכל הדלקת נרות,

לביבות טונה ותירס אפויות כמו שילדים אוהבים

(15 לביבות)

מצרכים:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן- יש לסנן ולשמור את השמן
1 בצל סגול קצוץ דק ומטוגן להשחמה קלה ב-2 כפות השמן שנותרו מהטונה
1 כוס גרגרי תירס
2 כפות קטשופ
2  ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל המצרכים עם ידיים לחות ליצור לביבות, לרפד תבנית בנייר אפיה ולסדר את הלביבות בתבנית.
  2. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות, 15 דקות כל צד או עד הזהבה.
  3. לביבות-טונה-עם-תירס
    צילום טל סיוון ציפורי

ערכים תזונתיים  למנה (כ- 3 לביבות):

קלוריות- כ- 225 קלו', חלבון – כ- 16 גר', סיבים תזונתיים- כ-  2 גר', שומנים – כ- 9.5 גר', ש"ר-  כ- 1.6 גר', כולסטרול- כ- 115 מ"ג.

חנוכה שמח!

באדיבות רותי אבירי, יועצת התזונה של 'טונה סטארקיסט'.

 

לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה