מנה מקורית, בריאה (וגם צמחונית), שמשאירה משהו מטעם המדורה. סטייק הכרובית פשוט להכנה, בריא ומאפשר לכולם לשבת יחד לשולחן וליהנות מארוחה עשירה.
מצרכים
1 כרובית
1 עגבנייה
2 לחמניות
רוקט
עבור ציפוי הכרובית
50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
25 מ"ל מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל מתוק
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית אבקת בצל
מעט מלח
פלפל שחור
צ'ילי (לפי הטעם – אופציה)
עבור הרוטב
1 פלפל אדום
1 עגבנייה
1 בצל קטן
1-2 שום
30 גר' שקדים קלויים
30 גר' אגוזי לוז קלויים
פלפל אדום
חומץ שרי
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה
- חממו מראש תנור בחום של 200 מעלות. בינתיים הכינו את כל הירקות.
- הניחו במגש פלפל אדום, עגבנייה ובצל. אפו למשך כ-45 דקות.
- לצורך הכנת ציפוי הכרובית, ערבבו את כל המרכיבים בקערה.
- חתכו את הכרובית מבלי להסיר את השורש.
- חצו את הכרובית וחתכו לפרוסות את שני החצאים, המטרה היא להכין 2 סטייקים.
- מזגו את הרוטב על הכרובית, הניחו אותה על מגש עם נייר אפייה והכניסו לתנור. כאשר הירקות 20% עשויים, קלפו פלפל אדום, עגבנייה ובצל. הוציאו את החלק הפנימי של הפלפל האדום. הקציפו את כל המרכיבים ברוטב והוסיפו שמן בכדי שתתקבל תערובת סמיכה.
- חתכו את הלחמניה לחצי, במטרה להכין את הסנדוויצ'ים. מרחו את הרוטב, הניחו את סטייק הכרובית, פרוסות עגבנייה ורוקט.
* תוכלו להכין פתיח למנה, לחתוך כרובית לחתיכות קטנות ולטבול ברוטב.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
הוספת תגובה