במסגרת הכנס התקיימו הרצאות מקצועיות ובניהן: סימון האפלסיון האזורי יהודה- תמונת מצב שהעביר יועץ התיירות של מטה יהודה ברק כץ, הרצאה של גל זוהר, מקים השלוחה של בוגר WSET ישראל, הרצאה על עבודה עם בינה מלאכותית כדרך לקידום עסקים בתחומים שונים, אותה העביר יועץ הקריאטיב והמיתוג גיא גולד והרצאה בנושא היין בתולדות האמנות המערבית אותה העביר יונתן הירשפלד -צייר ואוצֵר הכותב בנושאי תרבות, אמנות ופילוסופיה, בעיתונים ובכתבי עת.
בשנת 2020 הוכר אזור היין יהודה כאזור יין רשמי (אפלסיון) ראשון ויחיד בישראל ובפסטיבל השנה הוצגו לראשונה בקבוקי יין עם סימון אזורי "יהודה".במהלך כנס היין עלה כי מחצית מהיקבים באזור מטה יהודה הגישו 71 בקשות לסימון יין ו 12 יקבים כבר סימנו כ- 31 סדרות שלהם.
ראש מועצת מטה יהודה, ניב ויזל אמר בכנס: "אנחנו גאים מאוד במה שנעשה בחבל היין מטה יהודה, שהפך לחלום שמתגשם עבור אלה שהתחילו לעסוק ביין לפני 25 שנה"
צחי דותן, מנכ"ל מועצת גפן היין בישר שהצליחו להתגבר על המחסור בשתילי גפן ליין. "בשנה הקרובה יינטעו בין מיליון וחצי לשני מיליון שתילי גפנים ליין שישתרעו על שטח של כ- 7000 דונם. בעונת הגידול הבאה יהיו שש משתלות שיספקו שתיל ירוק ועוד משתלה מסורתית. המועצה פועלת מול משרד החקלאות לקבלת תקציבים שיאפשרו שנטועים להחלפת כרמים נגועים בוירוס בנטיעות חדשות".
הוספת תגובה