"דר קובי שדה, רופא בכיר, מומחה לאלרגיה ואסתמה מסביר: "כל עוד אנו ממשיכים להיחשף לאבקנים או לשאר גורמי האלרגיה, נמשיך לסבול מהתסמינים ולכן התגובה האלרגית לא תמשך רק כמה ימים (כמו שקורה למשל במחלות וירליות) אלא עלולה להימשך שבועות עד חודשים וזה אחד הסימנים העיקריים המבדילים בין וירוס לבן אלרגיה. האלרגיה גם גורמת לחולשה ועייפות וסימנים דמויי שפעת, אך עליית חום ל 38 מעלות אינה אופיינית כלל לאלרגיה. במידה ויש חום של ממש סביר יותר שהסתבכנו עם וירוס או חיידק."
ד"ר שדה מסביר כי אלרגיה זו תגובה של מערכת החיסון לגורמים סביבתיים, כמו: חומרים שאנו שואפים דרך דרכי הנשימה. המגע עם מערכת החיסון. כ – 20% מהאוכלוסיה בישראל לוקה במחלות נשימתיות על רקע אלרגני, אך למעשה כל אחד עשוי לפתח רגישות לחומר כלשהו. "אלרגיית אביב" נפוצה בעיקר בחודשי האביב-קיץ ומקורה מאבקות שונות המצויות בצמחים ועצים.
ד"ר קובי שדה מעניק טיפים כיצד להתמודדות נכונה עם אלרגיה:
אבחון – אבחון אלרגיה הוא קל ומהיר ומלמד על מקור האלרגיה ועוצמתה. בקשו מרופא המשפחה בדיקות אלרגיה – אלו מבוצעות על פני העור באמצעות תמציות המכילות את אבקני הצמחים החשודים. האיבחון הוא קל ומהיר ועשוי ללמד אותנו מהם הצמחים אליהם אנו אלרגיים ומה עוצמת האלרגיה.
הימנעות – המנעות מהגורם האלרגני: הרחקת הצמח הבעייתי מסביבת המגורים, הפחתת השהייה במוקדי הפריחה, סגירת חלונות הרמטית וכו.
מיגון – מפני האבקנים החודרים לאף: למשל מסיכות הקורונה הן הגנה מצויינת מפני אבקנים. שטיפת האף עם מי מלח פיזיולוגיים דוגמת: סטרימר מאפשרת שטיפה של רירית האף מחומרים שגורמים לאלרגיה והם גם עוזרים להקלה בגודש האף. למרות שתרופות לאלרגיה ונזלת נמכרות גם ללא מרשם רופא, מומלץ להיוועץ עם רופא, כיון שחלק מתרופות הדור הישן עלולות להשרות תחושת עייפות או לפגוע בריריות האף.
טיפול מנע וטיפול תרופתי – אם אין מנוס מטיפול תרופתי נשתמש בתרופות אנטיהיסטמיניות שהשפעתן מיידית, והן מנטרלות את החומר שגורם לתגובות האלרגיות. כטיפול מניעתי ארוך טווח אנו משתמשים בעיקר בתרסיסים נוגדי דלקת ואילו חולים אסמתיים יזדקקו גם למשאפים שונים.
אימנותרפיה – תהליך אבחון הדרגתי, החושף את המערכת החיסונית לגורמי האלרגיה במטרה ליצור סבילות ולהקטין את התגובות האלרגיות. נערך ע"י רופא אלרגיות מומחה באמצעות כדורים, טיפות או זריקות.
הוספת תגובה