זהו מפגש מוצלח וחגיגי בין המטבח הים תיכוני למטבח המזרח אירופאי. כל מרכיב כשלעצמו לא נשמע מרגש במיוחד, אבל כשכולם נפגשים בצלחת מתרחש הקסם איזון מופתי בין מתיקות, חמיצות ומליחות. מומלץ להגיש עם לחם לניגוב הרוטב.
4 פילטים (כ-500 גרם סך הכל) של לברק ללא עור (אפשר גם דניס, בס או מוסר ים)
[ 8-6 מנות ]1/2 בצל לבן קצוץ דק
2 כפות בצל ירוק פרוס דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית שמיר קצוץ דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס
לצנוניות הכבושות:
6 צנוניות קטנות פרוסות דק מאוד
4 כפות אוזו Plomari
1 כף גדושה סוכר
קורט מלח
לוויניגרט סלק:
6 פרוסות סלק מוחמץ של Polan קצוצות דק
מיץ מלימון אחד
1 שן שום כתושה
6 כפות שמן זית Ybarra
מלח ופלפל שחור גרוס
כובשים צנוניות: מערבבים בקערה קטנה צנוניות, אוזו, סוכר ומלח ומשרים במקרר כשעה ועד לילה.
מכינים ויניגרט סלק: מערבבים בקערה סלק, מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב אחיד. הוויניגרט יישמר עד ארבעה ימים במקרר.
מרכיבים את המנה: קוצצים את הפילטים דק מאוד ומעבירים לקערה בינונית.
מערבבים עם בצל לבן וירוק, פטרוזיליה, שמיר וקליפת לימון ומתבלים במלח ופלפל. עורמים את הטרטר בצלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל צנוניות כבושות, יוצקים את הוויניגרט ומגישים.
מה שותים? Ouzo Plomari
האוזו של פלומארי מיוצר באי לסבוס, מעוז האוזו האיכותי ביוון. הוא מעודן, קטיפתי ומלווה נפלא מנות רעננות, וגם מנות מהים.
מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב – ניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם בעלות של 49 ₪.
הוספת תגובה