מנת פתיחה: סלט תפוח ונבטים
מצרכים:
- חבילת נבטים סיניים שטופים
- 1/2 קולרבי חתוך לגפרורים
- גזר חתוך לגפרורים
- תפוח ירוק חתוך לגפרורים
- צרור עירית קצוצה
- 20 בוטנים קצוצים
- 3 כפות גרגרי רימון לפיזור על הסלט
מצרכים לרוטב:
- כפית שמן שומשום
- כפית שמן זית
- כף רוטב סויה
- מיץ מ־1/2 לימון
- מעט מלח, פלפל
אופן ההכנה: מניחים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה. מערבבים את רכיבי הרוטב בצנצנת. לפני ההגשה שופכים את הרוטב מעל הסלט, מפזרים את גרגירי הרימון ומערבבים היטב.
>>>טברנה: כשהמסעדה היוונית פוגשת במלון
המתכון באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מנת פתיחה: סלט מלפפונים וצנוניות
מצרכים:
- 5 מלפפונים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות
- 8 צנוניות פרוסות לפרוסות דקות
- 3 ראשי בצל ירוק קצוצים דק (החלק הלבן והירוק)
- 2 כפות שמיר קצוץ
- מיץ מ־1/2 לימון
- 2 כפות חומץ
- כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: מערבבים את כל הרכיבים ומתקנים תיבול. רצוי לתת לסלט לעמוד כמה שעות לפני ההגשה.
המתכון באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים
מצרכים (לתבנית בקוטר 30 ס"מ):
6 בצלים גדולים (סגולים ולבנים)
1 כוס אורז יסמין או בסמטי
250 גרם בשר בקר טחון
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1 כף בהרט
100 גרם צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית מלח
לרוטב:
1 כוס מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור
4 כפות סילאן
3 כפות שמן זית (לשימון התבנית)
כ-3 כוסות מים רותחים
קורט מלח
לקישוט: חופן גרגרי רימון טריים וחופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה: קולפים את הבצלים ובעזרת סכין יוצרים בכל בצל חתך אחד לכל האורך עד האמצע, כך הם יתפרקו בקלות. מכניסים את הבצלים למיקרו כשהם מכוסים לחליטה במשך 10-8 דקות. מניחים בצד להתקרר.
צלעות כבש ברוטב פירות יער
מצרכים:
לרוטב פירות היער:
- 1 כפית סוכר
- 100 מ"ל מים
- 200 גרם פירות יער קפואים
למיונז עשבי התיבול:
- 1 ביצה
- ½ לימון
- מלח
- עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה
- 200 מ"ל שמן חמניות
לירקות:
- גזרים קטנים
- כרובית בשלושה צבעים
לצלעות הטלה:
- 6-8 צלעות טלה
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה: עבור רוטב פירות יער: מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי. בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות. אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.
עבור המיונז: חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר. טוחנים היטב, מסננים ושומרים. באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים. מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק. ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.
עבור הירקות הטריים: מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים. מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
עבור צלעות הטלה: מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.
המתכון באדיבות: Küppersbusch
שיפודי בקר עם קרם פארסניפ
מצרכים:
עבור השיפודים:
- בירה סטאוט
- רוטב סויה
- מיץ תפוחים
- סוכר חום
- שמן שומשום
- אניס כוכב
- בשר בקר
עבור הזיגוג:
- מרינדת בשר
- 1 כפית קורנפלור
עבור קרם הפארסניפ:
- 2 פארסניפ (גזר לבן)
- 1 תפוח
- 200 מ"ל חלב
- 200 מ"ל ציר ירקות
- מלח
- פלפל לבן
- שמן זית
לקישוט:
- זרעי שומשום
- עירית
אופן ההכנה: עבור השיפודים: מוסיפים את מרכיבי המרינדה לסיר קטן ומבשלים למשך 5 דקות. נותנים להתקרר. מניחים את פרוסות הבקר בקערה ויוצקים את המרינדה לתוכה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך 2 שעות לפחות. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את פרוסות הבקר בתבנית אפייה ומוסיפים מעט מהמרינדה לתבנית. מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על לחות הבשר. מכסים את תבנית הבשר בנייר אלומיניום ואופים למשך שעתיים. מוציאים את הבקר מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט. חותכים את הפרוסות לריבועים ומשפדים שלושה חתיכות על כל שיפוד.
עבור הזיגוג: מוסיפים את המרינדה של הבקר לסיר קטן, ממיסים את הקורנפלור ומחממים עד שהזיגוג מסמיך.
עבור קרם הפארסניפ: מקלפים וקוצצים את הפארסניפ והתפוח. מוסיפים לסיר עם החלב וציר הירקות. מבשלים על חום בינוני עד שהפארסניפ רך. מוסיפים מלח, פלפל לבן, מזלפים מעט שמן זית וטוחנים עד שהקרם חלק. מברישים את השיפודים בשמן וצולים אותם במחבת גריל או על גריל חם משני הצדדים עד שהם משחימים. לאחר הצלייה, מברישים אותם בזיגוג. מגישים את השיפודים עם קרם הפארסניפ. מקשטים בזרעי שומשום קלויים ובעירית.
המתכון באדיבות: Küppersbusch
קציצות עוף וכתומים
אופן הכנה: מערבבים היטב את כל המצרכים ומטגנים את הקציצות דקה שתיים מכל צד עד להשחמה ושמים בצד.
כתומים:
בוחרים את הירקות הכתומים שאוהבים, כדוגמת דלעת, דלעת ערמונים, דלורית, בטטות וגזרים. חותכים את הירקות גס, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית בנדיבות ואופים בחום גבוה 230 מעלות עד להשחמה וריכוך. מסדרים בכלי הגשה שמתאים לתנור, מפזרים את הקציצות, מוסיפים חופן משמש אוזבקי מיובש, מכסים. מכניסים לתנור ל- 20 דקות בערך על 180 מעלות.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם וסולתם
כרעי עוף בהדרים
מצרכים: (לכ-5 מנות)
5 יחידות כרעיים עוף
1/2 אשכולית אדומה פרוסה
2 תפוזים קלופים ופרוסים
1 קליפה מגורדת משני תפוזים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
אופן ההכנה: בקערה משהים יחד למשך מספר שעות את העוף יחד עם גרידת התפוז, רוטב הסויה והסילאן. בתבנית אפייה מסדרים שכבה של פירות הדר פרוסים ומניחים מעליהם את העוף. מפזרים פרוסות הדרים מעל הכרעיים, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים להזהבת העוף למשך כ-20 דקות נוספות.
המתכון באדיבות חקלאי גרנות
פשטידת תפוחי אדמה ובשר
מצרכים לפשטידה:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 80 גרם נקניקיות, חתוכות לקוביות
- 1 בצל
- 100 מ"ל שמנת סויה או שמנת ריצ' לבישול
- 100 גרם גבינת טופו קרמית
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- 80 גרם מרגרינה
להגשה:
- כתף בקר מעושן
- גבינת טופו קרמית
- בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה: מקלפים וקוצצים חצי מתפוחי האדמה. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד. חותכים את הנקניקיות לקוביות קטנות ומזהיבים אותן במחבת עם הבצל הקצוץ ומלח.
מקלפים את שאר תפוחי האדמה ומגררים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים, הבצל והנקניקיות, גבינת הטופו, שמנת הסויה או הריצ' והביצים. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-200 מעלות למשך שעה. לאחר שיוצא מהתנור, מניחים להתקרר 15 דקות. חותכים את הפשטידה לפרוסות ומזהיבים משני הצדדים במחבת עם מרגרינה. מגישים עם כף גבינת טופו, פרוסת כתף בקר מעושן ובצל ירוק קצוץ.
המתכון באדיבות: Küppersbusch
צלי כתף ברוטב רימונים
רכיבים: (10 מנות)
2.5 ק"ג צלי כתף, דל שומן.
3 בצלים בגודל בינוני
4 כפות שמן זית
8 שיני שום
2 גבעולי כרישה
4 גזרים
שורש סלרי
כוס מיץ רימונים סחוט טרי, לא תרכיז
כוס גרעיני רימון
1/2 ליטר מים
3 עלי דפנה
כפית עלי טימין – רצוי טריים
מלח
פלפל
אופן ההכנה: מחממים את שמן הזית ומשחימים את צלי הכתף מצד אחד, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.קוצצים את הבצל, כרישה, שום, סלרי וגזר.כשהבשר שחום מעט, מוציאים אותו ומניחים בצד. מכניסים לסיר את הבצל והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד לגוון שקוף. מוסיפים את השום, גזר וסלרי וממשיכים בטיגון עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הדפנה והטימין וממשיכים בטיגון – ערבוב עוד כ-3 דקות.
מוסיפים את כוס מיץ הרימונים ו-1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מחזירים לסיר את הצלי, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הצלי בחום גבוה למשך 3-4 שעות. אחרי שצלי מוכן ומתקרר מעט, ניתן לבזוק מעל את גרגירי הרימון.
המתכון באדיבות תמר ידין, תזונאית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף
קינוח דובשניות וקרם גבינה
4 כוסות קינוח אישיות – כוס = מנת פחמימה + חלבון גבינה
מצרכים לשכבות הפירורים:
- 100 גרם דובשניות
- 1/2 כפית קינמון טחון
מצרכים לקרם גבינה:
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- כוס חלב 1%
- רכז רימונים לזילוף ולקישוט
אופן ההכנה: מרסקים במג'ימיקס (או ביד) את הדובשניות לפירורים דקים אך לא יותר מדי. מוסיפים את הקינמון. מכינים את קרם הגבינה: מערבבים בקערה את הפודינג עם החלב ומניחים בצד לכ־10 דקות, עד שהתערובת נעשית סמיכה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. אפשר להוסיף רבע כפית תמצית וניל.
מרכיבים את שכבות הקינוח בכוסות: כף שכבת פירורי דובשניות, מעליה כף גדושה של קרם, מעליה עוד כף של פירורי דובשניות ומסיימים עם עוד כף גדושה של קרם. מאחסנים במקרר עד להגשה. רצוי להכין לפחות שעתיים מראש. לפני ההגשה מזלפים על כל כוס כפית רכז רימונים.
המתכון באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
הוספת תגובה