עמוד הבית » טעם של רוגע: 3 מתכונים להרגעת הגוף והנפש

טעם של רוגע: 3 מתכונים להרגעת הגוף והנפש

ברואניז תפוחי עץ, צילום: טקה סטודיו
אוסף מתכונים לאנשים שהלחץ פשוט לא משפיע עליהם, ויכולים להיות מושלמים וקלים כמו שהתכוון הטבח.

בראוניז תפוחי עץ במיקרוגל (המתכון  Teka)

מרכיבים:

2 תפוחי עץ

2 ביצים

2 כפות אבקת קקאו

5 גרם אבקת אפייה

25 גרם סוכר חום

15 גרם חמאה

שוקולד צ׳יפס

אגוזים

הוראות הכנה:

  1. קלף וחתוך את התפוחים לקוביות. שים אותם בקופסה המתאימה למיקרוגל עם חמאה וסוכר.
  2. בשל תפוחים במיקרוגל למשך שתי דקות.
  3. טחן את התפוחים וערבב אותם עם הביצים, הקקאו ואבקת האפייה.
  4. מזוג את התערובת לתבנית משומנת למיקרוגל, פזר מעל שוקולד צ׳יפס ואגוזים קצוצים, ואפה למשך 3-4 דקות.

 

 כריך פיצה (המתכון  Teka)

מרכיבים

 לבצק:

300 גרם קמח רגיל

200 מ"ל מים

3 גרם שמרים טריים / 1 גרם שמרים יבשים

6 גרם מלח

6 מ"ל שמן זית

למילוי:

גבינת בורטה סטרצ'יאטלה

אגוזי פיסטוק קצוצים

שמן חריף

רוזמרין

סלט רוקט

הוראות הכנה:

  1. בקערה, לשלב את השמרים עם המים החמימים. בקערה נפרדת, לשים את הקמח והמלח.
  2. לערבב ולשפוך את המים עם השמרים והשמן, להמשיך לערבב עד שכל הנוזלים מתמזגים היטב. לאחר מכן, לשים את הבצק על השולחן וללוש עד שיהיה חלק ורך.
  3. לשים שוב בקערה משומנת ולכסות עם מגבת או ניילון עד שהוא מכפיל את גודלו, זה יכול לקחת כשעה.
  4. לאחר מכן, ללוש את הבצק בעדינות, ולעצב אותו לכדור. לשים אותו במקרר להתפחה כשעה 24-48.
  5. כאשר הבצק מוכן, לחמם את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר, חום עליון ותחתון עם מאוורר, ועם אבן פיצה על מדף בחלקו הנמוך ביותר של התנור.
  6. לקמח את משטח העבודה עם קמח או סולת, לרדד את הבצק עליו.
  7. למרוח טיפה שמן זית על הבצק. לקפל אותו כמו ספר, ולהניח אותו על האבן החמה.
  8. לאפות למשך 10-15 דקות, תלוי בגודל. להוציא מהתנור ולפתוח את הסנדוויץ.
  9. למלא עם בורטה סטרצ'יאטלה, ואגוזי פיסטוק מעל. לסיים עם שמן חריף, רוזמרין וסלט רוקט.Top of Form

 

כריך פיצה, צילום: טקה סטודיו

 

>>>יבול ספרותי: ספרים חדשים שיעשירו את הספריה שלכם

מאפה עלים ושוקולד (המתכון  Teka)

מרכיבים:

4 גליונות בצק עלים חמאה

ממרח שוקולד

חמאה לשימון התבנית

80 מ"ל חלב

80 גרם סוכר חום

הוראות הכנה:

  1. פתחו את גליונות הבצק ומרחו את השוקולד עליהם, ושימו את שני הגליונות הנוספים מעליהם.
  2. רדדו את הבצק, חלקו לשניים ברוחב, וחתכו כל חצי לשתי רצועות דומות. לאחר מכן, חתכו את הבצק לרצועות ברוחב של ס"מ אחד באמצעות חותך פיצה.
  3. תמתחו כל רצועה, על ידי ליפוף כל קצה בכיוון הנגדי, ולגלגל אותה סביב עצמה כדי ליצור את צורת הבורג. קפלו את הקצה מעל החלק העליון כדי לסגור, ישירות במרכז.
  4. חזרו על הפעולה עם כל רצועה, וחממו את התנור בינתיים.
  5. שמנו תבנית עגולה בחמאה ושימו את כל הרצועות בתוכה. אפו בזמן שנקבע מראש בתנור.
  6. הכינו את הסירופ על ידי הבאת החלב לרתיחה עם הסוכר. חכו עד שיקציף.
  7. כאשר המאפה מוכן, הוציאו אותו מהתנור ומרחו אותו בסירופ. הניחו לו להתקרר והגישו.

 

מאפה בצק עלים עם שוקולד, צילום: טקה סטודיו