ננו טכנולוגיה המוזאון נוצר לציבור הרחב, שכל אזרח במדינה יכיר את הפעילות, מגפת הקורונה גילתה את האמת מרביתנו שהינו בבתים וכולם המתינו לתרופה שתציל את העולם וזו בעצם מכון מחקר המראה שת"פ בין עולם האמנות לעולם המדע.
המדע כיום אינה יכול להיות רק פזיקה בנפרד כחידה בודדת אלא בשיתוף פעולה שכל כולם זוהי השיטה החדשה לזיהוי הקורונה. התערוכה מתפרסת על שבע קומות ניתן לראות את העבודות המתפרסות בחלל המוזאון.
מוזיאון ננו מהווה פלטפורמה למהלכים משותפים מעין אלה, המתרחשים בין אמנים לבין מדענים. שיתופי הפעולה מתרחשים לאורך זמן, משתנים בהיקפם ובעומקם. חלקם של שיתופי הפעולה אינם ממשכים ולאחר מפגשים קצרים שבים מדען למעבדתו ואמן אל הסטודיו שלו, וחלקם מתגבשים לידי עבודת אמנות אשר זזה ומשתנה בהתאם למחקר המדעי.
התערוכה הפותחת את מוזיאון ננו תציג את עבודתם המשותפת של הצמדים אמן/ מדען : האמן מחמוד קייס שמקשר בין עץ ומוטיב הערבסק למבנה מרחבי של ננו צינוריות פחמן שחוקרת פרופ' עדי סולומון במעבדתה| עבודה של אמן הסאונד אלעד שניידרמן ופרופ' מוטי פרידמן שמנעו סנכרון בין 16 נגני כינור וגילו דרך כך תגלית מדעית חדשה שקשורה לכאוס אנושי| עבודה של ורדי בוברוב שקשרה 150 אלף גומיות זו לזו בעקבות מחקר על צמיחת נוירונים פגומים, אותם חוקרת פרופ' אורית שפי| האמנית קרוליין מקסוול שציירה באמצעות מי מלח מים המלח ומי מלח מימת המלח מיוטה ארה"ב, שבציור התגבשו והשתנו בתהליכים ננומטריים לאורך מספר שנים והיוו נקודת מוצא למחקר מדעי חדש של ד"ר גילי תאגורי כהן, שחוקרת מבנה גבישי של חומרים באמצעות רנטגן| אילי לוי בראה עולם לטיפת מים שנעה במסלול שכולו ממשטחים הידרופובים (דוחי מים), שמיוצרים במעבדה של פרופ' שלמה מרגל, שהוא אלגוריה למסלולים בחוויה האנושית ולעולמות הנפש החבוטים| החשיפה אל מחקר, זיהוי מחלות ע"י הקרנות אור ושימוש בננו חלקיקי זהב, המתקיים במעבדתו של פרופ' דרור פיקסלר, הובילו את האמנית אלה גולדמן ליצירת מיצב מרשים שמטעין את הצופה בחוויות חדשות, בהתאם לתנועה ולסיבוביות.
אוצרת התערוכה טל יזרעאל: "יצאנו למסע אל עולמות רחוקים קונספטואלית וטכנית, ועם זאת קרובים מאוד אל עצם הווייתנו. זהו אשנב לארץ הפלאות של הבלתי נראה לעין. בננו-מדע כמו באומנות, החקר אל תוך החומר ואל תוך המהות מוביל לגילוי תופעות חדשות ועולמות חדשים."
מוזיאון הננו
הוספת תגובה