עמוד הבית » חלום טוסקני בלב המדבר: חוות נאות – חוויה קולינרית ולינה ייחודית בנגב

חלום טוסקני בלב המדבר: חוות נאות – חוויה קולינרית ולינה ייחודית בנגב

חוות נחימוב, לינה בצינורות ביוב ללא שימוש.צילום: נעמה משיח כהן
לפעמים חלומות מתגשמים במקומות הכי לא צפויים. כך קרה ללאה וגדי נחימוב, זוג מסעדנים לשעבר מהמרכז, שהקימו חווה קסומה בנגב המשלבת גבינות עיזים משובחות עם לינה ייחודית בסגנון שטרם נראה בישראל.

מטוסקנה לנגב: החזון

מסע של טעמים ונופים מדבריים מחכה למבקרים בחוות נאות, לפני 21 שנה, בהשראת חזונו של ראש המועצה דאז שראה בנגב את "הטוסקנה הישראלית" חובב קולינרי מושבע, עזבו לאה וגדי נחימוב את המרכז והחיים במסעדנות. הם הגיעו לנגב עם 50 גדיות וגדיים והתחילו מאפס את דרכם באוהל ללא חשמל ומים. כיום, חוותם היא חלק מפרויקט משגשג של 23 חוות מאושרות באזור הנגב.

לאה נחימוב, צילום: נעמה משיח כהן

 

>>>"תה שחור" – סרט של עבדרחמן סיסאקו 

לינה חדשנית בסגנון אחר

אחרי מסע השראה בעולם, יצרו לאה וגדי פתרון לינה ייחוד: חדרי צינורות (ביוב שאינם בשימוש) מעוצבים למבוגרים. ממוזגים ומאובזרים. מדובר על חוויה אינטימית ומיוחדת, מחיר שווה לכל כיס באווירה כפרית. כיום החווה המשפחתית מציעה 60 יחידות אירוח במגוון אפשרויות, כשהייחודית שבהן היא חדרי הצינור החדשניים במחיר של 440-540 ₪ ללילה, המצוידים במיזוג מלא ומתאימים במיוחד לזוגות. למשפחות, מוצעות בקתות מרווחות החל מ-1,050 ₪ ללילה, עם אבזור מלא ואווירה כפרית מושלמת.

בקתות למשפחות, צילום: נעמה משיח כהן

 

במרכז החווה ממוקם קרון-מסעדה קסום, המשקיף לנוף מדברי מרהיב. בשעות הבוקר המוקדמות, כשהרוח המדברית הקלילה מנשבת, המקום שקט ורגוע, אך עד מהרה מתמלא בחיים ובניחוחות מטבח משובח. התפריט המחודש, שהושק בספטמבר, מציע מנות מוקפדות כמו סלט קיסר מרענן המשתדך נהדר עם יין לבן, טוסטוני קרואסון עם פרמזן מקומי, וסנדוויץ' קרואסון מפנק עם זוקיני קלוי. מנת הדגל המדוברת היא שלל פטריות על חלת בריוש ברוטב חמאת לימון, המוגשת עם גבינות המיוצרות במחלבת הבוטיק של החווה.

בעוד גדי מנצח על המחלבה ומייצר את הגבינות המשובחות, לאה מנהלת את חוויית האירוח המושלמת. מול נוף מדברי מרהיב ממוקם קרון-מסעדה ייחודי, שם הבוקר מתחיל בשקט מדברי ובניחוח של קפה טרי. האווירה משתנה עם השעות, והמקום מתמלא בחיים ובאורחים שבאים ליהנות מתפריט עשיר המשלב גבינות מקומיות עם מנות מוקפדות. מסעדת הקרון פתוחה מ-09:00 עד 17:00, והמבקרים מוזמנים ליהנות מארוחה מול הנוף המדברי המרהיב. מומלץ להגיע מוקדם לארוחת בוקר, כשהאוויר עדיין קריר והנוף במיטבו. בחודשי הסתיו והחורף האוויר נעים במיוחד, מה שהופך את הביקור למושלם עוד יותר.

מסעדת הקרון, צילום: נעמה משיח כהן

טעימות מהתפריט:

  • סלט קיסר מרענן (מומלץ בליווי יין לבן), טוסטוני קרואסון עם פרמזן מקומי
סלטי קיסר, צילום: פרטי

 

  • סנדוויץ' קרואסון מפנק עם: זוקיני קלוי, גבינת פרמזן מתוצרת החווה,  פטריות פורטבלו צלויות

 

סנדוויץ' קרואסון מפנק, צילום: פרטי

 

  •  שלל פטריות על חלת בריוש, רוטב חמאת לימון, פרמז'ן מתוצרת המחלבה.

 

שלל פטריות, צילום: פרטי

 

חוות נאות היא נקודת עצירה מושלמת בדרך לאילת או יעד מצוין לחופשה קצרה ומרעננת. השילוב של אירוח כפרי, קולינריה גורמה ונוף מדברי עוצר נשימה, יחד עם האווירה השקטה והרגועה, הופך את המקום לפנינה אמיתית בנוף המדברי. כל המנות מוגשות בהקפדה על טמפרטורה מושלמת, והאווירה ה"שאנטית" המדברית משלימה את החוויה.

החווה פתוחה לאורך כל השנה, עם חניה חופשית במקום, אך מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע. בין אם אתם מחפשים מפלט שקט מהעיר, חובבי גבינות איכותיות, או סתם רוצים לחוות משהו שונה – חוות נאות היא יעד שאסור להחמיץ.