עמוד הבית » חטיף שוקולד וקפה על בסיס עוגיות שוקולד צ'יפס

חטיף שוקולד וקפה על בסיס עוגיות שוקולד צ'יפס

צילום וסטיילינג נטלי לוין
פינוק חגיגי, שוקולדי וכשר לפסח לחג האביב – חטיף שוקולד וקפה על בסיס עוגיית שוקולד צ'יפס. שילוב מושלם של מרקמים, טעמים וצבעים בקינוח קל להכנה שיקצור מחמאות מהאורחים

כמות: 12 חטיפים | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה

לבסיס:
1 חבילה עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח (12 יחידות)

לקרם קפה:
כוס שמנת להקצפה, קרה מאוד
5 כפות אבקת סוכר
כף קפה נמס
כף אבקת קקאו
כף אינסטנט פודינג וניל

למרנג:
חלבון מביצה אחת
שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

קרם קפה:

  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, קפה נמס, קקאו ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.
  • מסדרים את העוגיות על צלחת הגשה ומזלפים תלולית קטנה של קרם על גבי כל עוגיה.

מרנג:

  • מחממים מים בתוך סיר בינוני לרתיחה.
  • בקערה חסינת אש שמים חלבון וסוכר ומערבבים במטרפה.
  • מניחים את הקערה על גבי הסיר עם המים הרותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב על בן מארי בלהבה בינונית עד שכל הסוכר נמס.
  • מקציפים את התערובת עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלולית מרנג על כל עוגיה עם קרם.
  • בעזרת ברנר שורפים את המרנג ומגישים.

טיפים:

  • אפשר להכין את החטיפים כמה שעות מראש לפני ההגשה במקרר.
  • אם לא אוהבים קפה אפשר להמיר בעוד קקאו ולקבל קרם קקאו בטעם שוקולדי.