עמוד הבית » חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה, צילום:גיל אבירם

לחזה העוף באווז מעושן ( המתכון באדיבות רותם ניצן ורשת סולתם)

מצרכים: ( מיועד להכנת ל-4-6 מנות)

קמח לקימוח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

4 עלי מרווה גדולים

2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם

4  חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם

מעט שמן זית

3/4  כוס יין לבן

1/3 כוס ציר עוף או ירקות

2 כפות חרדל דיז׳ון

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב – החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני. מקמחים קלות את הנתחים. מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים. מוציאים את החזות מהמחבת.

מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות, מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות. את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור- 180 מעלות 20-25 דק׳.

 

תגיות