סלט פסטה פסטו עם אדממה ועוף צלוי
מצרכים
חצי חבילת פסטה מסוג פרפלה
200 גר' עוף צלוי
100 גר' אדממה
2 אבוקדו
200 גר' פסטו
פלפל
פטרוזיליה
מלח
אופן ההכנה
- מכינים את הפסטה לרמת אל-דנטה, מסננים ושוטפים במים קרים
- מרתיחים את האדממה ל2-3 דקות, שוטפים במים קרים ומוציאים את הפולים
- מערבבים את הפסטו והאבוקדו בקערה, מועכים קלות ומתבלים
- מערבבים יחד את הפסטה והפטרוזיליה
- מפזרים מעל את פולי האדממה והעוף הצלוי
מרק קר כתום עם דלעת וכורכום
מצרכים
1 בצל
15 גר' שמן זית
400 גר' גזר
600 גר' דלעת
1 שורש כורכום טרי
5 גר' אבקת כורכום
מיץ מ-2 תפוזים
מלח
פלפל
מים
אופן ההכנה
- מקלפים וחותכים את הדלעת, גזר, בצל ושורש הכורכום
- מטגנים קלות את הבצל במחבת, מוסיפים את הירקות החתוכים
- מוספים מים עד לכיסוי מלא ומרתיחים ל- 10 דקות
- מוסיפים מיץ תפוזים
- טוחנים את המרק
- מתבלים ומגישים
פאי רועים
מצרכים
לחלק הבשרי-
1 ק"ג בשר בקר/ סטייק
30 מ"ל שמן זית
50 גר' כרישה
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 מקלות סלרי קצוצים
15 גר' עגבניות מרוסקות
6 עגבניות מיובשות, קצוצות
500 מ"ל ציר (בקר או עוף)
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה
לציפוי-
מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי
3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
חצי ראש כרובית קטנה
חצי סלרי בינוני
300 מ"ל חלב שקדים
15 מ"ל שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה
- מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.
- במחבת נוספת, מחממים כף שמן זית
- מוספים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך 4 דקות
- מעבירים את הבשר למחבת הירקות
- מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות
- מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות
- שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות
- מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה
- שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה
- מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ- 25 דקות
עוף צלוי עם ירקות שורש
מצרכים
30 גר' שמן זית
מלח
4 שיני שום כתושות
1 בצל
צרור גזרים (קלופים וחתוכי ראש)
1 כרישה, שטופה וחתוכה לקוביות
700-800 גר' תפוחי אדמה מחולקים לרבעים
4 ירכי עוף
תימין טרי
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- בתבנית מוסיפים שמן זית, מלח, שום כתוש ובצל
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומפזרים על התבנית
- מוסיפים את הגזרים, כרישה, תפוחי אדמה ותימין בתבנית ומערבבים
- מוסיפים את ירכי העוף אחרי הסרת העור בכיוון מטה
- אופים במשך 45 דקות עם כיסוי, מסירים וממשיכים ב- 190 מעלות
- מוציאים מהתנור ומניחים ל- 5 דקות
קערת שיק פירות טרופיים עם צ’יה
מצרכים
250 מ"ל חלב שקדים
10 גר' זרעי צ'יה
2 בננות
125 גר' אננס
125 גר' מנגו
אופן ההכנה
- מוסיפים את הצ'יה לחלב ומחכים עד להסמכה
- בתוך בלנדר, מערבבים בפולסים בננה, מנגו ואננס, עד לקבלת תערובת חלקה אך סמיכה. עוצרים ומערבבים מידי פעם
- מוסיפים את תערובת הפירות לחלב השקדים ומערבבים היטב
- שמים על אננס את כל הרכיבים והתוספות
בתאבון וחג שמח 😊
המתכונים באדיבות beko מותג מכשירי החשמל לבית
הוספת תגובה