עמוד הבית » חגיגת סופגניות לשולחן, חג החנוכה

חגיגת סופגניות לשולחן, חג החנוכה

מתכון לדונאטס של ויגן יעל בלוגרית טבעונות וכושר, צילום ויגן יעל
מתכונים חגיגיים לרגל חג חנוכה

דונאטס טבעוני

המתכון באדיבות: ויגן יעל-  בלוגרית טבעונות וכושר

מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין בהיר

רבע כוס סוכר קנים

1 1/2 כפיות סודה לשתיה

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ללא אלומיניום

חצי כפית מלח ורוד

לערבב יבשים

אופן ההכנה:

בקערה נפרדת לערבב: כוס חלב סויה טבעי ללא סוכר, רבע כוס חומץ תפוחים. לטרוף יחד ולהניח למנוחה ל5 דק׳ . להוסיף רבע כוס שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל ולטרוף יחד. לערבב רטובים עם יבשים

ולהעביר לשקית זילוף. לשמן תבניות דונאטס בתרסיס שמן ולזלף סביב כל עיגול עד 80% מגובה השקעים.

לאפות על חום של 170 ל15 דק׳ או עד שיוצא קיסם יבש. או להכניס למכשיר ייעודי ל5 דק׳

ניתן להוסיף מעל כל ממרח שתרצו, להלן מספר תוספות מומלצות: לוז/חמאת בוטנים/חמאת שקדים/חמאת אגוזים.

למשקעים שבכם- ניתן להמיס במיקרוגל בפולסים קצרים 60 גר׳ שוקולד מריר עם 2 כפיות שמן קוקוס

סופגניות ביס במילוי ריקוטה

רכיבים (30 יחידות):

200 גרם גבינת ריקוטה

2 ביצים

2 כפות מדידה אבקת חלבון של הרבלייף

3 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל של הרבלייף

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

½  כפית קינמון

שמן זרעי ענבים, לטיגון

אבקת סוכר, להגשה

אופן הכנה:

  1. מניחים את גבינת הריקוטה והביצים בקערה וטורפים לבלילה חלקה.
  2. מוסיפים את אבקת החלבון, אבקת הפורמולה 1 וניל, אבקת האפיה, המלח והקינמון ומערבבים.
  3. מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה 1 ס״מ מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מניחים בעדינות כפיות של הבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
סופגניות ביס צילום דן פרץ

עוגיות יו יו מטוגנות 

מתכון באדיבות חברת "מימונ'ס", בשיתוף פיית העוגיות ענבל לביא

מצרכים (לכ 30 עוגיות):

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

1 וחצי שקיות אבקת אפייה

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי

1 קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (100 גרם) שמן

תרסיס שמן קנולה

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

2 כוסות (400 גרם) סוכר

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

1 קליפה מגוררת מתפוז שלם

מיץ מחצי לימון

לציפוי:

1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים.
  4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בגודל של כ-6 ס"מ ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.
  5. מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון.
    מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
  6. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום.
  7. מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה ומפזרים מעל קוקוס טחון.
עוגיות יויו מטוגנות עם קוקוס ותפוזים לחנוכה צילום ענבל לביא