סלט צבעוני עם רוטב בוטנים (מתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
רכיבים:
1 ברוקולי מאודה חתוך לקוביות
1 פרוסת כרוב אדום, קצוצה דק
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3 כפות תירס מקופסת שימורים
1 גזר פרוס
1 כוס אורז חום מבושל
3 כפות שמן זית
1 קורט מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם, פטרוזיליה,שומשום,חמוצים קצוצים,אגוזי קשיו
לרוטב הבוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים,2 כפות רוטב סויה,1 כף סירופ סילאן או אגבה
הוראות הכנה:
מאדים ברוקולי וחותכים לקוביות. לאחר מכן, להניח בצד לקירור.
קוצצים דק כרוב אדום וחותכים את העגבנייה לקוביות. פורסים את הגזר כדי להוסיף מרקמים שונים לסלט. קוצצים את החמוצים ומניחים בצד.
שמים את כל המרכיבים הקצוצים ואת שאר המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים קורט שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל. על מנת להכין את הרוטב, יש לערבב את כל מרכיביו. לזגג אותו לפני ההגשה.
סלט פסטה קיצי נטול גלוטן (מתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
רכיבים:
80 גרם מקרוני כוסמת
2 מלפפונים
2 גזרים
2 עגבניות
3 צנונים
½ זוקיני
½ פלפל אדום וצהוב
בצל ירוק, גרגיר הנחלים או נבטים אחרים,20 מ"ל שמן,½ לימון
הוראות הכנה:
מביאים לרתיחה מים עם מלח ומבשלים פסטה. מסננים ומצננים במים קרים. שוטפים וחותכים את כל הירקות, מסירים את זרעי העגבניות ושומרים אותם בצד. מוסיפים ירקות לפסטה. על מנת להכין את הרוטב, מרסקים את זרעי העגבניות במסננת לקבלת המיץ. מערבבים את מיץ עגבניות עם השמן, פלפל ומיץ מחצי לימון, מקציפים ויוצקים על סלט הפסטה. ניתן לפזר מלמעלה מעט עירית קצוצה.
סלט קינואה רענן (מתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
רכיבים:
4 כוסות קינואה
1 כוס חומוס מבושל/ מקופסת שימורים
½ כוס בצל קצוץ
½ כוס פלפל אדום קצוץ
½ מלפפון קצוץ
פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה,נענע קצוצה,חומץ,מיץ לימון, פלפל חריף קצוץ,שמן זית,מלח,פלפל
הוראות הכנה:
מבשלים את הקינואה ומצננים לחלוטין.מכינים את הרוטב עם לימון, שמן, מלח, פלפל, פלפל חריף קצוץ, חומץ, ומוסיפים לו פטרוזיליה, כוסברה ונענע שנקצצו מראש. מערבבים את הקינואה עם החומוס, הירקות החתוכים ויוצקים מלמעלה את הרוטב. מערבבים היטב לפני ההגשה.
שוק אוסובוקו טלה (המתכון באדיבות רותם ניצן ורשת סולתם)
מצרכים:
5 יחידות אוסובוקו טלה
15 שיני שום
מלח, פלפל שחור גרוס,שמן זית, 2 בצלים חתוכים גס, 2 גזרים חתוכים גס, שורש סלרי פרוס בעובי 1 ס"מ, 2 ענפי מרווה, 2 כפות דבש,2 כפות רוטב סויה, חצי בקבוק יין אדום, 4 עלי דפנה,1 פלפל צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
- מכניסים 3 שיני שום לכל נתח אוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים שמן זית בסיר על אש גדולה וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.
- מחממים שמן זית בסיר נפרד רחב, מוסיפים את הירקות ומשחימים מעט עד שמתחילים להתרכך.
- מוסיפים מרווה, דבש וסויה ומבשלים 4 דק׳.
- מוסיפים את הבשר והיין ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות.
- מוסיפים פלפל, עלי דפנה, פלפל צ'ילי יבש. מכסים במים בדיוק עד כיסוי האוסבוקו ולא יותר, מרתיחים, מקטינים את האש וסוגרים היטב.
- מבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך ונימוח.
טאקו ישראלי גרסת יום העצמאות (המתכון באדיבות מאסטר שף)
רכיבים:
חב׳ טורטיות 320 גרם מאסטר שף
2 כפות שמן זית, 1 כפית פפריקה, ½ כפית כמון,שיפודי פרגיות
למטבוחה:
4 כפות שמן זית, 3 שיני שום, ½ פלפל ירוק חריף,1 פחית שימורי עגבניות מאסטר שף, 1 כפית פפריקה, ½ כפית כמון, מלח ופלפל
להגשה:
טחינה
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מתבלים 2 כפות שמן זית בפפריקה וכמון, מברישים טורטיות מאסטר שף בשמן המתובל ומניחים בין שריגי הרשת של התנור.
3. קולים 15 דקות להזהבה ומצננים.
4. את יתרת השמן המתובל מערבבים עם הפרגיות ומניחים במקרר.
5. בינתיים מכינים את המטבוחה: מטגנים שום ב-2 כפות שמן במשך חצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים פחית שימורי עגבניות מאסטר שף ומבשלים במשך 10 דקות.מוסיפים פפריקה, מעט כמון ופלפל ירוק חריף מורידים את האש למינימום, מכסים ומבשלים עוד שעה עד לקבל מרקם סמיך (במידת הצורך מוסיפים מעט מים לאורך הבישול).
6. צולים את הפרגיות על האש. לאחר הצליה מניחים מטבוחה בטאקו טורטיה, מוסיפים שיפוד פרגיות ומוזגים מעט טחינה מעל.
מתכון להכנת קבב סויה ( המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית)
רכיבים ל כ – 10 קבבים:
2 כוסות שבבי סויה,חצי כפית מלח (כדאי ורוד)
כפית כמון, רבע כפית בהרט, כפית פפריקה אדומה (אפשר מעושנת), 150 גרם טופו,חצי כף שמרי בירה (לא חובה),חצי בצל לבן,צרור כוסברה,כף טחינה גולמית,חצי כף שמן,כף רוטב סויה,3 כפות קמח עדשים
אופן הכנה:
- לחמם תנור ל – 170 מעלות
- מערבבים בקערה את שבבי הסויה, מלח, כמון, ברט ופפריקה אדומה, מכסים במים רותחים למשך 5-10 דק' עד שהנוזלים נספגים.
- מסננים את הנוזלים הנותרים, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים טופו, שמרי ביר, בצל לבן, כוסברה, טחינה גולמית, שמן וסויה, בנוסף מוסיפים בהדרגתיות את קמח העדשים. טוחנים יחד למשך דקה עד שהכל אחיד עם מעט פירורים (לא להגיע למרקם משחתי).
- מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים.
- מניחים נייר אפייה טבעי ואקולוגי של Green Flash על תבנית התנור ועליו את הקציצות שיצרנוץ
- בשלב הזה ניתן או לאפות את הקציצות ל10 דק׳ כדי לייצב אותן ורק לאחר אפייה לצרוב אותן על פלנצ׳ה משומנת ומחוממת היטב או להכניס למקרר לילה או לפחות לשעתיים ולאחר מכן לצרוב על פלנצ׳ה
טיפ קטן: לפני ההגשה להכין בקערה מים חמים עם מעט סילאן ולהבריש כל קציצה, זה ייתן לה מראה עסיסי ובשרי יותר.
בתאבון וחג עצמאות שמח!
הוספת תגובה