אז לכל המלעיזים, דעו לכם שהרומנטיקה חזרה והיא פה ובגדול. היום האופנה חוזרת לשנות ה-50 וה-60, למסורת הקלאסית של הצעות נישואין בהם החתן מביא את הטבעת ומקבל שעון, בדיוק כמו ההורים שלנו כשהם התחתנו. החזרה היא לערכי המשפחה המסורתיים, כולל הידיעה שהצעת נישואין לא תהיה מושלמת בלי הטקסיות והטבעת.
זו חזרה למסורת אבל עם התאמה לכאן ועכשיו. זהו דור האינסטגרם והפייסבוק שמעלה דקה אחרי קבלת הצעת הנישואין, תמונה של האצבע עם הטבעת לכל הרשתות החברתיות.
זהו דור ה"שופוני" בו כל תמונה חייבת להיות מרשימה עד מפוצצת. אין מה לעשות אבל אבן גדולה מצטלמת הרבה יותר יפה וטוב! הקארט של פעם כבר לא מספיק ומרשים ולא משיג את אפקט ה"וואהו" הנדרש, בטח אם החתן רוצה להרשים את החותנת. הטבעות של היום הן עם יהלום בגודל של קארט ומעלה. נכון, תני להם לקנא…
עודד קאשי, הבעלים והמעצב של תכשיטי "קאשי" בן למשפחה העוסקת בתכשיטנות ובאמנות עיצוב תכשיטים עוד משנות ה-20, מספר כי היום רכישת טבעות אירוסין תופסת תאוצה רבה, אם בשנות ה-80 לא יוחסה חשיבות לערך ולנראות של טבעת האירוסין, הרי שכיום החתן משקיע מאמץ ומחשבה יתרה בלקנות את היהלום הנכון ובשיבוצו בטבעת הכי יפה. לחתן של היום חשוב להראות את ההשקעה והמחשבה שהוא השקיע ברכישת הטבעת שידעו כולם שזה הכי טוב שאני יכול עם הרבה כוונה בלב.
טבעות לחתונה
עודד קאשי מסביר כי טבעת האירוסין היא הטבעת החשובה ביותר ומהווה הצהרת הכוונות של החתן לאהובתו. פה טמונה ההשקעה הגדולה ביותר ותשומת הלב המרבית. לעומתה, טבעת הקידושין בחופה, לפי המסורת צריכה להיות חלקה ופשוטה ולעלות פרוטה (בתרגום לימינו 18 ₪ בלבד), וזאת שע"פ ההלכה לא נהוג להתקדש עם טבעת יהלומים כדי לא ליצור איפה ואיפה בין כלה עשירה לכלה עניה. בנוסף, דרושה רק טבעת קידושין אחת לחופה היות ורק הגבר מקדש את הכלה.
בעידן המודרני של היום הזוג הטרי רוכש 2 טבעות וגם הכלה מקדשת את בעלה. הצהרת אהבה הדדית. על פי ההלכה אין חובה לענוד את טבעת הקידושין אחרי החופה. אח"כ מגיעה טבעת הנישואין הבנויה עם רצף של יהלומים המקיפים את האצבע. בדרך כלל טבעת הנישואין מצטרפת לטבעת האירוסין ולפעמים גם עם טבעת הקידושין, בהרמוניה משלימה.
מה חדש בתחום עיצוב טבעות האירוסין?
"דגם הסוליטר הוא המנצח בגדול" אומר עודד. מסורת שמתחדשת בפן העיצובי עם התאמה לזמננו. לדוגמה אם בעבר נהוג היה לשבץ אבן מרכזית אחת הרי שהיום הדגמים משודרגים עם עוד אבנים המשובצות סביב האבן המרכזית. פעם השתמשו בפלטינה שהיא מתכת לבנה עבור הטבעת, והיום משתמשים בזהב לבן.
כבר אמרנו שהגודל כן קובע, ועודד מעדכן שכיום מקובל על יהלום הגדול מקראט אחד, המבוקשת ביותר היא אבן עם 3 קארט הנותנת את האימפקט המרשים ביותר. העיצוב המודרני מתמקד באבן מרכזית אחת וסביבה מספר אבנים קטנות המעצימות את גודל האבן המרכזית. לעיצוב ולחיתוך הקלאסי של האבן המרכזית שהיתה עגולה, נוספו כיום עיצובים נוספים של מרובעים ומלבנים, אולם המובילים בעיצוב החדשני הם דגם הטיפה, וחיתוך האבן בצורת "קושן" – דוגמה המזכירה כרית, בהם האבן נראית גדולה ומרשימה במיוחד.
איזה צבע זהב הוא הפופולרי ביותר היום? שאלתי את עודד קאשי. הזהב הצהוב, הוא אומר, יצא מהאופנה והפך לגוון המיועד לסוג מסוים של תכשיטים כמו אלה האתניים. השולטים בשוק כיום הם הזהב הלבן התופס את רוב נפח המכירות, ואחריו הזהב הוורוד בעל גוון ורדרד חיוור בניגוד לזהב האדום של פעם. ועם זאת, ישנם מקרים חריגים כמו צבע העור המכתיב שימוש בזהב הצהוב.
עיצוב טבעות האירוסין הקלאסי כיום הוא מזהב לבן עם אבן לבנה בעלת נוכחות משמעותית, ועם זאת הנועזים שביננו ייקחו דווקא אבן מרכזית צבעונית כמו רובי, אמרלד או ספיר מיוחד. אבנים אלה הן לא פחות יקרות מהיהלום אולם זו הצהרה האומרת שאמנם אני מכבד את המסורת אבל יש בי את הביטחון העצמי לעשות אחרת, ואת מה שאני הכי אוהב. על טבעות האירוסין, יש מי שבוחרים לחרוט מילות אהבה בחלק הפנימי של הטבעת הנעשה בבלייזר. הכיתוב מדויק יותר וניתן להוסיף גם ציורים ועיטורים לפי דרישה.
לא לשכוח את האריזה שהיא מאד חשובה! יש הרוצים לעשות את הרושם הנדרש כבר עם הצגת הקופסא, ויש כאלה שמעדיפים דווקא אריזה פשוטה וצנועה זאת כדי להגדיל את גורם ההפתעה וגם היות ורבים בוחרים לכרוע ברך בטיול משותף בחו"ל ורוצים לשים את האריזה בתיק כדי שלא יסב תשומת לב מיותרת.
טבעת האירוסין הן עדות להצהרת האהבה בין בני הזוג ולכן ההשקעה בה היא גדולה, זוהי טבעת נצחית ובדרך כלל אין משנים או מתיחים אותה בהמשך.
צילום : נעמה משיח כהן
עודד קאשי, תכשיטנות ושעוני יוקרה, כיכר המדינה, ה' באייר 28, תל אביב
הוספת תגובה