אחד הטיפולים השכיחים ברופאת השיניים ובישראל בכלל הוא הרמת סינוס פתוחה, המתבצעת בעיקר בקרב מטופלים הסובלים ממחסור בצעם השן וזקוקים להשתלה של עצם חדשה. פעולה מתבצעת כיום עם אחוזי הצלחה די גבוהים, נוסף על כך ובניגוד לשנים קודמות כיום המגבלות על המטופלים עם מחלות רקע כמעט וירדו לחלוטין וכיום רבים מהאוכלוסייה יוכלו להנות משתלים דנטליים חדשים.
הרמת סינוס פתוחה כיצד?
ניתן למנות מגוון סיבות ודרכים שבגללן יש לבצע הרמת סינוס פתוחה, אך הסיבה העיקרית לכך היא מחסור של עצם השן פחות מ4 מ"מ. במצב שכזה יתקשה רופא השיניים לבצע השתלה של שתל דנטלי ועל כן יתבקש להוסיף עצם חדשה אל האזור, כאשר להרמת סינוס פתוח ישנם 2 דרכים.
- הרמת סינוס קלאסית
הליך זה נחשב להליך המוכר והוותיק בהרמת סינוס פתוחה, הוא נעזר בטכניקה של פתיחת חלון צד בלסת העליונה של הפה ובראשיתו מבצע "חשיפה" לממברנה שבאזור הלסת העליונה כשלאחר מכן מתבצעת השתלה של העצם לאזור המיועד. - הרמת סינוס תחת מיקרוסקופ
ההליך המוכר השתנה עם השנים בעזרת התפתחות הטכנולוגיה, כיום ניתן לבחור בהרמת סינוס בעזרת כלים מיקרוסקופים שונים הנעזרים במכשירי חיתוך מתקדמים ההופכים את הרמת הסינוס להליך בטוח יותר, מהיר ויותר ובעל אחוזי הצלחה גבוהים מבעבר.
תהליך החלמה
הטיפול אמור להימשך בין שעה עד לשעה וחצי כשלאחר מכן יש ליטול משככי כאבים ותרופות אנטי דלקתיות במשך עשרה ימים עד לשבועיים, חשוב לדעת כי שלבו הארי של הכאבים מתרכזים במהלך השבועיים הראשונים. לאחר מכן יחזור המטופל אל הרופא להורדת תפרים ומעקב, כאשר מלבד זמן ההחלמה יהיה על מהטופל להקפיד איזון לחץ האוויר(ללא טיסות, צלילות ונגינה בכלי נשיפה) לתקופה שבין חודש עד חודשיים, כאשר אלו עלולים לפגוע במבנה הממברנה ולעיתים גם בהשתלת העצם.
הוספת תגובה