ויטמין C – הוא ויטמין שמביא אותנו לשיאים שלנו: שיא הבריאות, שיא המרץ, שיא העוצמה, שיא השמחה והחיוניות. כמו כל דבר בחיים שלנו אנחנו זקוקים למידתיות. הכל במינונים מדויקים. כל חריגה והקצנה – יוצרות הפרה של האיזונים העדינים – הנדרשים לסביבה הקיומית, המיטבית שלנו.
יום כתום = לילה טוב:
כאשר אנחנו משלבים מאכלים כתומים בתזונה שלנו, אנחנו מסייעים בניקוי הדם ובשמירה על תפקודיו החיוניים. אנחנו יוצרים שובע ברמות רבות ולו רק מעצם ההתבוננות בצבע המזין הזה. לרואה צבע כתום קשור לרעב והזנה, בכל הרמות. ברמה של התנועה – הוא יוצר את הצורך להגיע למקומות שונים, חוש הראיה – רעב לראות נופים חדשים ולהשביע את עצמו ביופי מסוגים רבים, טבעיים או אמנותיים. הרמוניה ושילובים שונים של צבעים משביעים ומאזנים. מוזיקה ושיחה טובה, משביעות את חוש השמיעה והצורך בחברות.
סקרנות היא רעב לידע, למידה – משביעה רעב של בורות, מגע וקשר אנושי – ממלאות את הרעב לאהבה, הצבע הכתום משביע כל סוג של רעב. השובע מביא לשמחת חיים והנאה מדברים פשוטים ומורכבים, תלוי בסוג הרעב. כאשר רעבים מכל סוג שהוא – השינה מתמהמהת. כאשר שבעים בכל הרמות, ההשפעה הינה מערסלת, מרגיעה ומשביעה את הרעב למנוחה והטענה מחדש, שיוצרת העייפות. מומלץ ללכת לישון כשעתיים עד ארבע שעות, לאחר ארוחה משביעה. אז ההשפעה הכתומה פוחתת ואפשר להירדם בקלות.
שינה רצופה והצבע הכתום:
זהו צבע שעלול ליצור רעב ולכן כדאי להשתמש בו בחדרים שאינם חדרי שינה. מתאים למטבח. זהו צבע שיוצר עוררות ושמחת חיים. לכל מי שזוכר את שנות ה-70 העליזות ומלאות האהבה, של המאה הקודמת, שאופיינו בצבע הכתום. כדאי בהקשר זה לקרוא את הכתבה על מייק ברנט – "לס מואה טמה" – תערוכה במוזיאון העיר חיפה.
מזון כתום:
שמקורו בבטטות, דלעת, גזר, עדשים כתומות, תפוזים, מישמש, מנגו, פפאיה או כל מאכל כתום אחר, ממש מומלצים לפנים הגוף. בנוסף לוויטמין C יש בהם גם בטא קרוטן או ויטמין A ובכך הם בעלי השפעה מרגיעה, מאזנת ומשרה שינה. סדינים ומצעים אחרים העוטפים את הגוף מבחוץ – פחות מומלצים באופן כללי, אך זה מאד אישי. מה שעובד בשבילכם, זה הכי טוב.
לקבלת ייעוץ אישי או הרצאה בנושא השפעת צבעים על שינה רצופה, יש לכתוב מייל בצירוף שם ומספר טלפון לדוא"ל: goldensleep21@gmail.com ואענה בהקדם.
הוספת תגובה