בגיל 20 מתחילה ההשתנות של העור. אם בילדות ובנעורים תאי הקולגן והאלסטין התחלפו מדי 28 יום, הרי שבסביבות גיל זה מתחילה האטה בקצב התחדשות העור. 24
בגיל 30 לערך אנו חוות ירידה בחילוף החומרים של הגוף: הרבה יותר קשה לשמור על המשקל. בסביבות גיל 40 יש ירידה דרסטית בחילוף החומרים בעור, מתחילות בעיות במערכת העיכול והווסת נעשית לא סדירה. בגיל 50 , פחות או יותר, הווסת נפסקת , ועם הכניסה לעשור השישי בחיים, יש ירידה במסת העצם.
כל אלה משפיעים על האופן בו עלינו לטפח את הגוף ואת העור. אם עד גיל 20 אפשר עדיין לשאת לעיתים "לילות לבנים" , הרי שבאמצע שנות העשרים היופי דורש את שעות השינה שלו. בגיל 30 מערכת חילוף החומרים מתחילה לבגוד בנו, ואנו חייבות לשים לב לתזונה ולהתחיל בפעילות גופנית מוגברת, ובגיל 40כל סיגריה כבר ניכרת בעור הפנים.
לפניכן טבלה המפרטת את הנקודות החשובות להתייחסות בכל גיל וגיל.
הטבלה כוללת את מצב העור והגוף המקובל בכל עשור של החיים הבוגרים, ונקודות התייחסות שיש לשים דגש עליהן בשלבים השונים של החיים. כמובן שטבלת האבחון אינה מדע מדויק, שכן אנו שונות זו מזו ותמיד נכנס מרכיב הגנטיקה, אבל המסר הוא אחיד : אפשר להראות טוב בכל גיל כשאתן בידיים הנכונות – ולוקחות אחריות אישית על הטיפול הנכון!
גיל 20
מצב העור: היווצרות חריץ קטנטן בצדי האף )קמט החיוך( , קמטוטים ליד העיניים, התחלתו של "קמט הדאגה", עור עדין מתחת לעין.
אורח חיים מתאים: הקפדה על שעות שינה, שתיה מרובה, להקפיד על הגנה בחשיפה לשמש.
טיפול מומלץ: קרם עיניים, טיפול פנים אחת לשלושה עד ארבעה חודשים להחזרת לחות, ניקוי פנים
וקרם לחות מדי יום.
גיל 30
מצב העור: היווצרות קמט בצדי האף, טקסטורת העור משתנה באזור העיניים, מתחילה פיגמנטציה בפנים, מתחיל חוסר ברק בעור.
אורח חיים מתאים: שתיה מרובה, לשים יותר לב לתזונה ולמשקל. רצוי לעסוק בספורט ומומלץ לא לעשן.
טיפול מומלץ: להוסיף תמצית פעילה )סרום( המותאמת לעור הפנים על כל השינויים שבו. להתחיל בשימוש במסכות.
גיל 40
מצב העור: הדקקות של העור, פיגמנטציה, פצעונים ברצועת הלסת התחתונה, קמטוטים משמעותיים בעיניים, קמטי רוחב במצח, רפיון קל של הצוואר, תחילת קימוט באזור המחשוף, חוסר חיוניות בעור.
אורח חיים מתאים: התעמלות קבועה, נטילת תוספי תזונה, הקפדה על אכילת ירקות פעמיים ביום, הורדת כמויות קפה, העלאת כמויות של סויה וטופו, הפסקת עישון.
טיפול מומלץ: להוסיף סדרות של פילינג במטרה לגרות את האלסטין והקולגן לחזור לתפקד במלואם. פילינג בבית באופן קבוע, קרם נפרד לצוואר, מסכות לעיניים.
גיל 50-65
מצב העור: נפילה של העור, רפיון העור בצוואר, עור רפוי סביב לסת תחתונה, שקיות מתחת לעיניים, קמטי חיוך עמוקים, חריץ עמוק בין העיניים, שומות על העור.
אורח חיים מתאים: נטילת ויטמינים באופן קבוע, התעמלות כאורח חיים, אפשר לשקול נטילת הורמונים תחליפיים לאחר הפסקת הווסת. •מומלץ להיעזר ברפואה אלטרנטיבית – דיקור והומאופתיה בשילוב תזונה בריאה.
טיפול מומלץ: להוסיף קרם שיש בו תחליפים הורמונליים לעור הפנים, בהתאמה של קוסמטיקאית פרא-רפואית )גם אם לוקחים תחליפים הורמונליים, שכן הגוף מתעל את אלה ישירות לאיברים החיוניים ומעט מאוד מגיע לעור(. טיפולי פנים עמוקים לגירוי העור אחת לחודשיים.
70+
מצב העור: פיגמנטציה רבה על הידיים, הידללות משמעותית בעובי העור, העור תלוי, מקומט ודק, קריעה של כלי דם בפנים.
אורח חיים מתאים: הקפדה על תזונה )מומלצים: מקרל לא מעושן, מאכלי סויה וטופו, ירקות מבושלים). להימנע מהתמכרות לתרופות וכימיקלים ולהעדיף רפואה אלטרנטיבית. אימון בהתעמלות בונה עצם.
טיפול מומלץ: פחות פילינג ויותר טיפולי אנטי- אייג'ינג. קרמים עם הורמונים בהתאמה אישית של קוסמטיקאית פרא-רפואית. להקפיד על טיפול במכון אחת ל־ 4-5 שבועות.
הלגה רקנאטי היא מומחית לטיפולים אסתטיים, בעלת מרכז הלגה רקנאטי לטיפולים אסתטיים, מפתחת שיטת טיפול ייחודית להצערת העור ומדריכה קוסמטיקאיות בשיטה זו בארץ ובעולם.
הוספת תגובה