מחבת שהקציצות לא ידבקו אליה ושתגרום לחביתה להתהפף בקלות עם סלטה באוויר, סיר שהנזיד החורפי יחליק ממנו לצלחת בנונשלנטיות – וכל זה עם כמות שמן מינימלית כדי שנצליח לשמור על הבריאות והגזרה. הסירים והמחבתות עם ציפוי Non Stick נותנים מענה מצוין לכל הדרישות הללו וזה מסביר מדוע הם הפכו לכה אהודים ופופולאריים בקרב הבשלנים בכל רחבי העולם.
מעל המצופה – כל היתרונות של הנון סטיק:
ציפוי Non Stick, 'לא נדבק' באנגלית, מאפשר שימוש מופחת בשמן, ואפילו ללא שמן בכלל, אבל זה לא היתרון היחיד שלו:
* הציפוי תורם ליעילות הבישול והטיגון בזכות פיזור חום יעיל יותר
* הציפוי מאפשר בישול בריא ואחיד המשפר את הטעם והמרקם
* הוא מונע הידבקות המזון ועל כן הניקוי של מחבתות וסירים עם ציפוי נון-סטיק הינו משימה הרבה יותר קלה ומהירה המצריכה רק סבון כלים וספוגית. בלי ברזלית, בלי קרצופים ובלי מלחמות עם אוכל שנדבק.
איך יודעים מה לקנות?
כאשר אתם קונים סיר או מחבת חדשים, רכשו כלים של מותג ידוע בחנות שאתם סומכים עליה. רק כך תוכלו להיות בטוחים שלמוצרים שרכשתם ושישמשו אתכם יום יום יש תו תקן או אישורי מעבדה לציפוי. מותג מוכר מבטיח סטנדרטים גבוהים בתהליך הייצור, וכשמדובר באוכל ובבריאות שלנו – אנחנו מעדיפים להיות הכי פדנטים שיש.
ציפוי נון-סטיק איכותי נמדד במספר פרמטרים וביניהם המקור שלו – חשוב שזאת תהיה חברה ידועה בתחום הציפויים, ומספר השכבות והרכבן. כיום חברת Greblon הגרמנית נחשבת למובילה בעולם בתחום ציפוי כלי הבישול, כאשר 5 שכבות של ציפוי הן ערובה לאיכות מצוינת.
ישנם סוגים שונים של חומרים מהם עשוי הציפוי, בהם ציפוי דמוי שיש או ציפוי בטכנולוגיית Greblon הנחשבים לטובים ובטוחים, ובכל מקרה בבחירת כלי בישול חשוב לשים לב לסוג הציפוי המצוין על המדבקה שמודבקת על הכלי עצמו. ללא מדבקה כזו אין לדעת את מקורו של הציפוי. כמעט כמו בכל דבר בחיים, גם כאן לאיכות יש מחיר, וסירים ומחבתות זולים במיוחד יהיו עשויים מחומרים זולים יותר. כלי בישול לא איכותיים עלולים להכיל ציפויים עם מתכות כבדות רעילות כמו עופרת או קדמיום מעל לרמה המותרת.
נא להתנהג בהתאם
הכללים לשמירה על מחבתות וסירים עם ציפוי Non Stick פשוטים ואם תקפידו לפעול על פיהם תצליחו להוציא מהכלים שלכם את המקסימום ותאריכו את חייהם.
- הכי חשוב להשתמש תמיד באביזרים מעץ, פלסטיק או סיליקון כאשר מערבבים או הופכים את האוכל בתוך הסיר והמחבת.
אביזרי מתכת עלולים לשרוט את הציפוי ולהרוס את הכלי. מהסיבה הזאת אל תכניסו סכין למחבת ואל תחתכו את האוכל תוך כדי בישול.
- בזמן הבישול או הטיגון הקפידו להתאים בין עוצמת הלהבה לקוטר כלי הבישול שלכם, כך שהלהבה תמיד תהיה קטנה יותר.
- כשאתם מאחסנים את המחבתות בערמה, אחת מעל השנייה, הפרידו ביניהן באמצעות בד או נייר מגבת כדי למנוע שריטות.
- בזמן הניקוי אל תשתמשו בסקוטצ'יםקשים או בברזליות – זה עלול לשרוט ולהרוס את הציפ
- הכתבה באדיבות גבי אזור, מנהל רכש וסחר תחום בישול של נעמן
עכשיו בסניפי נעמן ובאתר עד 60% הנחה על מגוון מחבתות וסירים איכותיים עם ציפוי Non Stick.
בתוקף עד 14.3.20 או עד גמר המלאי, אין כפל מבצעים
הוספת תגובה