המתכון באדיבות מוצרי החשמל Teka
לחם זיתים ושמנת שהתחפש לעוגיית אוראו
רכיבים (ל20 בסקוויטים)
300 גרם זיתים שחורים מגולענים
100 גרם קמח
45 גרם חמאה, טמפרטורת החדר
1 ביצה
100 גרם גבינת שמנת
הוראות הכנה
ראשית נייבש את הזיתים בתהליך מהיר בעזרת המיקרוגל: מסננים ומייבשים את הזיתים ביסודיות ומניחים אותם על צלחת מתאימה לחימום במיקרוגל עם נייר סופג מתחת ומעל לזיתים. מחממים במיקרוגל במשך 15 דקות על 500W. ממתינים שהזיתים יתקררו ואז בוחנים האם הם אכן מיובשים כראוי. ניתן לחמם שוב במיקרוגל במידת הצורך. כותשים את הזיתים עד שהם הופכים לאבקה, ומערבבים את אבקת הזיתים, החמאה והביצה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על מנת לקבל בצק חלק והומוגני.
מותחים את הבצק בין שני דפי נייר אפייה, בעזרת מערוך, לעובי של פחות מחצי סנטימטר, מכניסים את הבצק למקרר למשך 30 דקות.
חותכים את הבצק לעיגולים קטנים בעזרת חותכן בצק עגול 3-3.5 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור, שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס (חום עליון ותחתון), למשך 15 דקות.
כשהביסקוויטים אפויים מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר לחלוטין למילוי צקו גבינת שמנת לשקית זילוף עם צנטר עגול, וזלפו את גבינת השמן ממרכז הביסקוויט בעיגולים מסולסלים עד לקצה ומניחים ביסקוויט נוסף מעל.
קינוח רענן של יוגורט ופירות שהתחפש לביצת עיין עם צ'יפס וקטשופ
רכיבים (לשתי מנות)
100 גרם יוגורט יווני
2 חצאי אפרסק משומרים בסירופ
2 תפוחים
ריבת תות
שוקולד מריר
הוראות הכנה
ערבבו היטב את היוגורט היווני, מזגו כמה כפות על מחבת וצרו שני עיגולים במרכז (כמה שפחות מושלם, יותר טוב).
הניחו חתיכה אחת של אפרסק משומר במרכז כל עיגול. במידת הצורך, הסירו את החלק הרחב של הבסיס כך שגודל האפרסק יהיה דומה ככל הניתן לגודל חלמון של ביצה מטוגנת.
קולפים את התפוחים וחותכים למקלות בדומה לתפוחי אדמה. משחימים במחבת עם מעט חמאה על אש בינונית, ליצירת מראה דומה לצ'יפס זהוב.
מעבירים את ריבת התות במסננת לקבלת מרקם אחיד, ומגישים את ה"ביצים המטוגנות" במחבת, עם מקלות התפוחים בקונוס קרטון או בכלי הגשה מרופד נייר פרגמנט, לצד ריבת תות בגביע לרוטב.
קינוח פודינג שוקולד עשיר שהתחפש לנקניק
רכיבים (לשתי מנות)
200 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
85 גרם חמאה לא מלוחה
ביצה 1
חלמון ביצה אחד
30 גרם סוכר חום
כפית תערובת תבלינים של ג'ינג'ר, ציפורן, מוסקט, קינמון ופלפל
1 כפית תמצית וניל
140 גרם ביסקוויטים
תערובת 125 גרם של פיסטוק, שקדים, אגוזי לוז וצימוקים
אבקת סוכר
חוט קשירה לבשר
הוראות הכנה
קוצצים את השוקולד, מניחים בקערת נירוסטה יחד עם החמאה, ממיסים בשיטת בן מארי על אדי מים ומניחים בצד במשך 10 דקות לצינון חלקי.
בינתיים שוברים את הביסקוויטים בידיים לחתיכות לא סדירות וקטנות, ובכלי נפרד קוצצים את האגוזים והצימוקים.
מקציפים את הביצה והחלמון יחד עם הסוכר, תערובת התבלינים ותמצית הווניל. מוסיפים לשוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביסקוויטים ואת האגוזים ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
חותכים חתיכת ניילון נצמד, יוצקים עליה את התערובת, מגלגלים לגליל קושרים את הקצוות. ומניחים במקרר במשך 6 שעות לפחות או למשך לילה שלם.
לאחר צינון מוציאים את הפודינג מעטיפת הניילון הנצמד, ומגלגלים אותו באבקת סוכר. חותכים חתיכת חוט קשירה לבשר ארוכה וקושרים אותה, לרוחב, כמו שנעשה עם נקניקיות מסורתיות.
בהגשה חותכים את הפודינג השחור בטמפרטורת החדר, עם סכין חדה שהושרתה בכוס מים רותחים.
הוספת תגובה