המתכון באדיבות "סוגת"
תוספת ל 4-6 סועדים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק (עלים בלבד)
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 1 כוסות אורז פרסי קלאסי
4-5 עלי מרווה קצוצים
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור עלי נענע טריים
אופן ההכנה:
1.יוצקים שמן זית לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מטגנים בו את הבצל, שום, גזר, סלרי וחמוציות 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים והצבע שלהם מעמיק.
2.מוסיפים לסיר את האורז, מרווה קצוצה ותבלינים, מערבבים ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.
3.מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומרתיחים שוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות עד שהמים נספגים וכל הרכיבים רכים. משאירים עוד 5 דקות במכסה סגור ומאווררים בעדינות במזלג.
4.בינתיים מעבירים את האגוזים למחבת יבשה ומחממים במשך כמה דקות, להזהבה קלה ופריכות. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
5.מעבירים את האורז המבושל לצלחת הגשה, מפזרים אגוזים קלויים ועשבי תיבול קצוצים ומגישים.
חג שמח ובתאבון!
הוספת תגובה