עמוד הבית » הליך רפואי לניתוח הגדלת חזה

הליך רפואי לניתוח הגדלת חזה

צילום יחצ
הביקוש לניתוחי חזה גדול והוא מהניתוחים היותר מבוקשים ביתוחים אסתטים . מהו ניתוח הגדלת חזה, למי הוא מתאים, האם הוא כרוך בסיכונים ומה התהליך שצפויה לעבור המטופלת עד להחלמה וחזרה לשגרה?

ניתוח אסתטי להגדלת חזה מאפשר לאישה לתקן את מראה החזה שלה, למה שנתפס בעיניה כמראה הנכון לה.

התנאים הבסיסיים לניתוח חזה הם מצב בריאותי תקין, השלמת תהליך ההתפתחות של החזה, וציפיות ריאליות של המטופלת.

פגישת הייעוץ

פגישת הייעוץ שעורך המנתח עם הלקוחה נועדה לברר אם היא כשירה מבחינה בריאותית לעבור את הניתוח, ואם הציפיות שלה מהתוצאות ריאליות. המנתח יערוך עם האישה תשאול לגבי מצבה הרפואי, תרופות שהיא נוטלת, תוצאות בדיקות ממוגרפיה וביופסיה והיסטוריה של סרטן שד במשפחה. לצד הבירור הרפואי יערוך דיון מעמיק עם האישה לצורך תיאום ציפיות מתוצאות הניתוח.

בשלב זה יערוך המנתח בדיקה של החזה, שתכלול בדיקה וחיפוש גושים, מדידת צורתו של החזה, צילום פוטו של החזה, אבחון העור ומיקומן של הפטמות והעטרות.

בהתאם לתוצאות הבירורים והבדיקות הרפואיות יעריך המנתח את מצבה הבריאותי של האישה, וכן את הסיכויים שלה לעבור את הניתוח בהצלחה. הוא ידון אתה באפשרויות העומדות בפניה, בתוצאות, ובסיכונים הכרוכים בו.

ההכנה לניתוח

ההכנה לניתוח תכלול בדיקות דם, ביצוע בדיקת סונר ו/או ממוגרפיה בסיסית. הימנעות מנטילת תרופות מדללות דם ותרופות אנטי דלקתיות מסוימות, שעלולות להגביר דימום בניתוח. יתכן והמטופלת תידרש ליטול תרופה מסוימת, או לשנות מינונים של תרופות קבועות שהיא נוטלת. לקראת הניתוח האישה תידרש להימנע מעישון.

כלל ברזל לפני כל ניתוח הוא להרגיש חופשי לשאול את המנתח כל שאלה שעולה בדעת המטופלת. המידע והמענה לכל השאלות מאפשר לאשה לקבל את ההחלטה השקולה ביותר שאפשר. אחת השאלות החשובות היא, באיזה מרכז רפואי יבוצע הניתוח. חשוב להבטיח, שהניתוח ייעשה בתנאים הרפואיים האופטימליים.

מומלץ להגיע לניתוח עם מלווה, שישהה עם המטופלת בביתה לאורך היממה הראשונה שלאחר הניתוח.

ההליך הרפואי

ניתן לבצע ניתוח חזה בהרדמה מקומית או מלאה. השיטה להחדרת השתלים ומיקומם תלויה בסוג השתל, רמת ההגדלה המבוקשת, מראה הגוף של האישה והחלטת המנתח. החתכים נעשים במקומות מוצנעים ככל האפשר כדי למזער צלקות.

 אפשרויות החיתוך הן בקפל מתחת לשד, באזור בית השחי, מתחת לזרוע ובגבול עטרת הפטמה.

לאחר ביצוע החתך, שתל החזה מוכנס לתוך כיס, הממוקם בין רקמת השריר לקיר החזה (שתל תת שרירי). אפשרות נוספת היא למקם את השתל ישירות מאחורי רקמת השד מעל לשריר החזה (שתל תת רקמתי או תת שדי) השתל מוחדר בעדינות ובדיוק רב לתוך כיס השתל. 

שתל הסיליקון הוא השתל המועדף, כשהוא ממולא בג'ל אלסטי, אשר מעניק תחושה ותנועתיות של רקמת שד טבעית. שתלי הסיליקון מאושרים על ידי ה- FDA  ומשרד הבריאות מאשר להשתילם בנשים מגיל 17 ואילך.

לאחר הניתוח מומלץ לנהל מעקב מסודר אחר השתלים, באמצעות ביקורת פעם בשנה. 

סיכונים ובטיחות

חשוב לציין – הגדלת חזה אינה פוגעת בבריאות השד. בבדיקה יסודית של מחקרים שנוהלו באופן עצמאי בארה"ב, כמו זה של ה- Institute of Medicine  לא נמצא כל קשר בין שתלי חזה ומחלות אוטואימוניות, סרטן או מחלות מערכתיות אחרות. בשנים האחרונות נתגלו מקרים בודדים של סרטן תאי הלימפה, הקשורים לשתלים מחוספסים. מספר המקרים בכל העולם נמוך ביותר (מתחת ל- 500 מקרים בכל העולם).

תוצאות ניתוח הגדלת החזה אינן נשמרות לנצח. היריון, הנקה, תופעות גיל המעבר ושינויים במשקל עשויים לגרום לשינויים במראה החזה. יתכן ויידרש ניתוח נוסף להחלפתם.

הסיכונים בניתוח נדירים, וכוללים סיכוני הרדמה, דימום, שינויים בתחושתיות של הפטמה והשד, נזילה או קרע בשתל, זיהום או החלמה איטית של החתכים, שינוי רקמתי באזור הצלקת מסביב לשתל (רקמה גבשושית), קמטוט והופעת גלים על העור מעל השתל. המטופלת נדרשת (כמו בכל ניתוח) לחתום על טופס הסכמה לניתוח, שבו מפורטים הסיכונים הכרוכים בו.

 תהליך ההחלמה

בסיום הניתוח עוברת המטופלת להשגחה בחדר התאוששות, וברוב המקרים משוחררת לביתה לאחר מספר שעות.

בכדי  לצמצם את הנפיחות ולתמוך בחזה בזמן ההחלמה נוהגים לעטוף אותו בתחבושת אלסטית או בחזייה תומכת.

טרם השחרור מבית החולים, תקבל המנותחת תדרוך מדויק כיצד לטפל בחזה לאחר הניתוח. היא תקבל מרשם לתרופות ומשחות, שיסייעו בתהליך ההחלמה ובהפחתת הסיכון לזיהום. במעמד זה ייקבע לה תור לביקורת ומעקב.

 

בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח מומלץ ללבוש חזיית ספורט 24 שעות ביממה. ישנה חשיבות רבה לניקוי אזור החתכים ומריחת משחה בהתאם להוראות.

הכאב והנפיחות יפחתו בהדרגה. רוב המנותחות חוזרות לתפקוד מלא ולפעילות גופנית מלאה כשלושה שבועות לאחר הניתוח. החזרה לפעילות גופנית מותנית באישור המנתח.

הכתבה באדיבות: ד"ר עמוס לויאב, מומחה בכירורגיה פלסטית, רופא ראשי במרפאות  כללית אסתטיקה

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה