מהההההה? איך לא?
אז טוב גם היפהפיה הנמה, סיפור האהבה הזה, לכאורה, במקור הוא סיפור זוועה, על רגשות סוערים ואונס ולידה תוך כדי שינה (האם מישהו מהגברים שהמציאו את הסיפור, ניסה לישון תוך כדי אונס או צירי לידה?). אחריו הסיפור הופך לסתם מרושע ואז משתנה לסיפור ילדים כאילו תמים אך מלא פחדים ממכשפות רעות ועצבניות, מקללות, מעצמים מכושפים, מגיל ההתבגרות, מהשינה, מהלילה, מחוסר האונים וחוסר השליטה, מנפילה לתהום הנשיה.
למה סוג מוסווה?
הסיפור האמיתי בכלל לא על נסיכה ונסיך אמיתיים אלא על אור השמש המיוצג על ידי הנסיך ועל אור הירח של הלילה העדין המיוצג על ידי הנסיכה. בתרבות הסינית הם היו נקראים יאנג ויין.
בסיפורי הזוועה הקדומים נשארים הרמזים – נולדים לנסיכה, שנקראת במקור טליה, תאומים שנקראים שמש וירח. וולט דיסני קרא לה אורורה – כלומר איילת השחר. במיתולוגיה הרומית היא אלת השחר, אנרגטית ושובבה. טל הבוקר הוא דמעותיה. מזכיר את שמה הקדום טליה.
הוא מנסה לספר לנו בכלל על הקשר המיוחד בין היום ללילה, על הקשר לשינה רצופה, על כך שלבני אדם בכלל ולילדים בפרט יש פחדים וחלומות רעים. בנוסף הסיפור משווה את שעות הלילה ואת השינה במיוחד למוות או נצח או לפחות 100 שנה!
בהמשך אולי הוא מספר על סיוטי לילה ועל חוסר השליטה והאיום הטמון בשינה.
אחרי סיפורי "לילה טוב" כאלה, מי בכלל יכול להרדם. הסיפור הזה הוא ה-50 במספר באוסף האחים גרים. לא פלא שדורות על דורות של אנשים מפחדים מהלילה כאילו הוא קללה של מכשפה רעה.
איך לא יהיו סיוטים לילדים ששומעים סיפורי אימה כאלה לפני השינה?
התבלבלתם? אתם לא לבד
בואו נעשה סדר פשוט. מדובר בסיפור אהבה בין מה שיצרו את עולמנו לבין בריאתם. היום – יאנג – נותן נשיקה ללילה – יין – והלילה נושקת ליום. מאחר יש צורך באיזון הדדי – הם מופיעים זה לצד זו ומרגיעים את כל הברואים בעצם קיומם.
אילו היה רק אור והשמש היתה יוקדת בקביעות, אפילו ללא צל – העולם היה מתכלה, ללא מנוחה ושינה המתאפשרות בעיקר כשהשמש עוברת להאיר חלק אחר בכדור הארץ ומשתרר חושך. גם החושך איננו מוחלט כי יש כוכבים וירח שמאירים כמו פנסים עדינים.
ואין מכשפה רעה, קללות או סיוטים?
אין. זהו כל סיפור האהבה. סיפור פשוט והרמוני, בלי דרמות וזוועות. כזה שמאפשר חיים וריפוי של כל צד למשנהו. האור מאפשר פעילות ועשיה, החושך מאפשר מנוחה וטעינה מחדש לקראת היום הבא. הרמוניה יציבה ומתמדת שניתן לסמוך עליה. כשיש משהו שאפשר לבטוח בו – זה נותן תקוה והזדמנות חדשה ונקודת משען שבעזרתה כמו שארכימדס אמר "אפשר להזיז את העולם".
אז מה הטיפ פה?
הנה הטיפ החשוב גם לשינה רצופה וגם לאהבה על כל סוגיה: הסוג המשובח ביותר של אהבה הוא יציבות בתנועה מתמדת, תוך יצירת הרמוניה ותמיכה הדדית. לכל הברואים בעולם זה מקור לשירה וברכה יומיומית. אנחנו, כבני אדם, נוטים לקחת את הברכה הזו כמובן מאליו ולשכוח להודות עליה. זה גורם לנו להזדקק לדרמות קטנות או גדולות להפר את ה"שגרה המבורכת" – ואז להתגעגע אליה ולשאוף לחזור אליה.
היא קיימת תמיד. איתנו או בלעדינו. עכשיו זה בידיים שלנו לבחור וליצור את סיפור האהבה מהצד שלנו – בלי דרמות מיותרות, סיוטים, פחדים ועוד. איך עושים זאת כדי להשיג חיים נעימים בכלל ושינה רצופה בפרט?
וטיפ נוסף בקשר לסיוטי לילה:
סיוטי לילה של ילדים, מתרחשים גם ללא סיפורי האחים גרים. יש להם תפקיד חשוב של שמירה והגנה.
לפרטים על כנס בנושא "סיוטי לילה של ילדים ומבוגרים" יש לפנות למייל שמצוין בשורה הבאה.
קל. יוצרים קשר למייל goldensleep21@gmail.com ומבקשים "חילוץ אוירי" או כנס – משאירים פרטים וטלפון ונעה תחזור לתאם איתכם שיחה.
וזה הסוף?
בסוף כמו בכל האגדות – הנסיך נושק ליפהפיה הנמה – היא מתעוררת בחיוך – כמו אחרי שינה רצופה ומתוקה – מחזירה לו נשיקה – והם חיים באושר ובעושר עד עצם היום הזה.
הוספת תגובה