עמוד הבית » הימים מתקצרים והלילות מתארכים, 2 מרקים מנחמים לימים גשומים

הימים מתקצרים והלילות מתארכים, 2 מרקים מנחמים לימים גשומים

מרק ברוקולי ושמנת_צילום סטודיו TEKA
חלקנו חוגגים את הטיפות משמיים בעוד אחרים סופרים ימים ודקות עד לסוף העונה הגשומה. אבל כולנו נזכה במהלך החודשים הקרובים לחזור מעט רטובים הביתה.

מרק ברוקולי ושמנת

רכיבים:

500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות)

1 בצל קצוץ גס

1 אגוז מוסקט מגורד

1/2 כפית מלח ים

1 כף חמאה

1 ליטר ציר מרק עוף

100-200 מ"ל שמנת לבישול

מלח

פלפל טחון טרי

מעט עלי בזיליקום

 הוראות הכנה:

כאשר החמאה בסיר ממיסים על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.

שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים.

כעת ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) יחד עם מלח לסיר ולבשל עוד מספר דקות. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט,

מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה

מרק לזניה

רכיבים:

1/2 בצל

1 שן שום

200 גרם בקר טחון

400 גרם עגבנייה טבעית טחונה

1 עלה דפנה

1/2 כפית אורגנו מיובש

1/2 כפית טימין מיובש

50 מ"ל יין לבן

ציר עוף או ירקות 500 מ"ל

6 עלי לזניה

מלח

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

שמן זית כתית מעולה

 הוראות הכנה:

מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.

מרק לזניה צילום סטודיו TEKA

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka