עמוד הבית » הודו על הצלחת, ממטבחה של בטי רוקאווי

הודו על הצלחת, ממטבחה של בטי רוקאווי

צילום בטי רוקוואי

אלו מטאר / תפוחי אדמה ואפונה 

זמן הכנה : 30 דקות

מצרכים: 

4 כפות שמן

2 בצלים חתוכים לקוביות

6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

3-4 עגבניות שרי חתוכות

7 שיני שום

7 כפיות ג'ינג'ר

3 כפיות כורכום

חצי כפית קארי

1 כפית כמון ( אוחצי כפית זרעי כמון שטוגנו לפני )

1 כפית אבקת כוסברה

3 כפיות צ'ילי יבש או רבע כפית אבקת צ'ילי

2 כפיות מלח

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה :

לטגן את הבצל עד להשחמה

הוסיפו את התבלינים, העגבניות ותפוח האדמה

הוסיפו קצת פחות מרבע כוס מים וכסו את הסיר לרבע שעה או עד שתפוחי אדמה יתררכו,מעל נוסיף את האפונה והכוסברה הקצוצה.

אורז זרעי כמון

מצרכים:

כוס אורז שטוף ומסונן ( רצוי להשרות כ- 20 דקות)

כף זרעי כמון

2 עלי דפנה

מקל קינמון , 2 ציפורן , 2 תרמילי הל ( במידה ורוצים)

מלח

2 כפות שמן או גהיי

אופן ההכנה :

לבשל את האורז ללא שמן עם מים ומלח .

במחבת חמה להוסיף שמן ולחם על אש בינונית

להוסיף את התבלינים ולפתוח אותם בשמן בזהירות כדקה עד שכל התבלינים קראנצ'ים בפרט זרעי הכמון .

לערבב הכול ביחד בעדינות עם מזלג ולשים לב לא לשבור את גרגירי האורז.

אורז כמון
צילום בטי רוקוואי

המתכון באדיבות : מתוך סדנת בישול הודי  "חוויה ההודית עם בטי רוקוואי "