סיפור המסגרת של המחזה חושף בפנינו את איסאק באבל, מגדולי הסופרים במאה ה-20 שנעצר ונחקר בשנת 1939 על ידי השלטונות הסובייטים באשמת ריגול. כשהוא בתא המעצר ממתין למשפטו, אנו נפגשים עם הדמויות והעלילות המרתקות של הגנגסטרים היהודים באודסה עליהם הוא כתב בספריו, ובראשם מנהיג הכנופייה, בניה קריק שהקהל נשבה בקסמו והכריזמה הייחודית שלו.

על הבמה הקהל פוגש אנסמבל שחקנים מצויין בהפקה ססגונית המציגה גרסה קומית טראגית העוסקת ביצירה בצל משטר כוחני ועל יחסי הגומלין בין האמנות לחיים. מבחינה חזותית ההצגה מסקרנת מאוד, קצבית מאוד, מעברים מהירים מסצנה אחת לאחרת וחוויה חזותית מרשימה עם שני מוסיקאים על הבמה המוסיפים מקצב מוסיקלי קסום. זהו מחזה מקורי בהשראת סיפורי אודסה של איסאק באבל שכתב וביים עמוס אורן כאמור, בימוי קצבי, אינטליגנטי, מלא בהומור המשלב אלמנטים דרמטיים בהומור בימתי כובש כולל שימוש מינימליסטי באביזרים המשמשים ריקוויזיטים בימתיים כולל צינור כיבוי שהופך להינומה וחופה וארגזי עץ המשמשים לפתרונות בימתיים סימבוליים קומיים.

עיצוב התאורה הנפלא של אורי רובינשטיין יוצר מעברים בימתיים ויזואליים בין רגעים דרמטיים לרגעים קומיים במקצבים מהירים ומרתקים והבמה הופכת בזכות עיצוב תאורה יצירתי ומקצועי כאחד לזירה ויזואלית מרתקת. המוסיקה הנפלאה של המוסיקאי מיכאל קנר משלבת מוסיקה יהודית לצד מוטיבים מוסיקליים מקוריים המשולבים היטב זה בזה ותורמים למבנה הקצבי של המחזה. לקראת סופו של המחזה הקהל מקבל תזכורת שסיפור המסגרת מהווה בסיס לדרמה שתקבע את גורלו של הסופר ולבסוף החוויה הבימתית הסוחפת הינה פלטפורמה לתיאטרון מחאה המותח ביקורת נוקבת על שלטון דיקטטורי שלא מאפשר לציבור להשמיע את קולו.

המחזה מלך הינו רלוונטי מאוד לימינו אלו ומעלה שאלות נוקבות על שלטון, חופש ביטוי ואמנות מחאה.
כתיבה ובימוי: עמוס אורן
שחקנים: רון יגרמן, יובל מרקשטיין, שרוליק פניאל, סנדרו פייקרישוילי, אמילי כהן ויונתן שוורץ
נגן קלרינט: שריג הזנפלד
מוסיקה: מכאל קנר
ייעוץ תלבושות ואביזרים: יעל סקידלסקי ושיר הדרי
תאורה: אורי רובינשטיין
ליווי אומנותי: דורי פרנס ודליה שימקו
מיקום: אולם אבירים א
משך זמן הצגה: שעה
ורד גרנדיר פרוכטמן – כותבת תוכן, מגישת הפודקאסט ללטש את היהלום, יועצת ארגונית ומשפחתית.
הוספת תגובה