שמן MCT
- מהפכה במטבח – שמן לשימוש בסלטים, בישול, טיגון ואפיה.
- יתרונות:
- לא מתחמצן ולא יוצר שומן טראנס.
- נוזלי בטמפ' נמוכות, לא קופא – מתאים גם למאכלים קרים כי לא מתמצק.
- ניתן להשתמש בשימוש חוזר.
- נטול טעם וריח – הולך טוב עם כל מנה שדורשת שמן.
- כשר פרווה – מתאים גם למאכלי חלב וגם למאכלי בשר
מה זה בעצם שמן MCT?
שמן MCT מכיל חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת (Medium-chain triglyceride) – עם 6 עד 12 פחמנים. שמן MCT אומגה גליל מכיל 100% חומצות שומן רווית, מתוכן לפחות 98% חומצות קפרילית וקפרית: 55-65% חומצה קפרילית בעלת 8 פחמנים בשרשרת – C8 ו- 35-45% חומצה קפרית או בשמה השני דקנואית בעלת 10 פחמנים בשרשרת – C10.
שמן MCT מיוצר בתהליך הנקרא סינתזת דהידרציה (סנתזת ייבוש), במהלכו חומצות השומן הקפרילית והקפרית אשר מופקות מקוקוס או אגוז דקל מחוברות לגליצרול אשר גם הופק מקוקוס או אגוז דקל ליצירת הטריגליצריד אשר מכיל את חומצות השומן הרצויות.
אורך חומצות השומן משפיע על תהליך העיכול והספיגה שלהן ולכן לשמן MCT יתרונות במצבים קליניים מסוימים בזכות מנגנון עיכול וספיגה שונה מחומצות שומן ארוכות שרשרת.
חומצות שומן בינוניות שרשרת נספגות ישירות בקלות ובמהירות לא דורשות אנזימי עיכול ומיצי מרה בשביל ספיגה. בנוסף, שמן MCT הוא מקור אנרגיה מהיר וזמין במיוחד להפקת אנרגיה במסלול גופי קטון ולכן נחשב כמשפר ביצועים ונמצא בשימוש של ספורטאים רבים.
מומלץ לבישול, אפיה, טיגון, תיבול סלטים, הוספה לשייקים וקפה.
הוספת תגובה