השנה נחגוג את ט"ו בשבט בסגר ה- 3 בקרב במשפחה המצומצת, השף עידן דלל הכין עבורכם מתכונים שישמח את ליבכם וימתיק את החג.
עוגיות השקדיה פורחת – עוגיות חמאה ושקדים ממכרות
כ-25 עוגיות
רכיבים:
250 גרם קמח לבן (או קמח עוגיות)
1 גרם מלח
110 גרם חמאה קרה בקוביות
80 גרם אבקת סוכר
25 גרם שקדים טחונים (או אבקת שקדים)
1 ביצה בגודל לארג׳
אופן הכנה:
1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה המלח והקמח לתערובת פhרורית. במעבד המזון עושים זאת בפולסים ובמיקסר במהירות הכי נמוכה.
2. לאחר שהתערובת פירורית מוסיפים את השקדים הטחונים והסוכר ומערבבים קלות לאיחוד.
3. מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.
4. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים נייר אפייה על גבי תבנית.
5. בשלב הזה תוכלו לעצב מהבצק כל צורה שתרצו אני בחרתי לעשות צורה קלאסית. לקבלת הצורה הזו מכדררים חתיכת בצק במשקל 25 גרם לכדור ובאמצעות תחתית כוס משטחים את הכדור. מניחים במרכז חצי שקד ולוחצים אותו לתוך העוגיה.
6. מקררים במקפיא או במקרר עד שהתנור התחמם.
7. אופים כ-12 דקות עד להשחמה קלה.
8. מקררים ושומרים בקופסא סגורה עד שבוע
עוגת שמרים שוקולד עם אגוזים ופירות יבשים
כדאי להכפיל ב-5 את הכמויות ולהכין 5 יחידות. ניתן להקפיא את העוגות לפני ההתפחה השניה. כשרוצים להכין את העוגה מוציאים מהמקפיא ומפתיחים עד להכפלת נפח ואופים כמפורט במתכון.
תבנית אינגליש קייק
רכיבים:
10 גרם שמרים טריים או 3 גרם יבשים
40 גרם חלב
60 גרם ביצים
200 גרם קמח
30 גרם סוכר
גרידה מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה
3 גרם מלח
למילוי
ממרח שוקולד אהוב (לדוגמא נוטלה)
חופן אגוזים ופירות יבשים קצוצים גס (לדוגמא אגוזי מלך, פקאן, קוקוס, חמוציות, תמרים, תאנים)
לסירופ הסוכר:
חצי כוס סוכר מעורבבים בחצי כוס מים חמים
אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל הרכיבים פרט לחמאה
2. לאחר שהתערובת מעט מאוחדת מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק אחיד ונעים למגע.
3. מתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד כשעה עד להכפלת נפח
4. מוציאים את הבצק על משטח ומרדדים באמצעות מערוך למלבן בגודל 30×20 ס״מ
5. מורחים את הבצק בממרח שוקולד שאתם אוהבים כמו למשל נוטלה ומפזרים מעל את האגוזים והפירות היבשים
6. מגלגלים לרולדה וחותכים את הבצק לחצי לאורכו
7. קולעים לצמה ומניחים בתוך התבנית.
8. מתפיחים עד להכפלת נפח, מורחים בביצה טרופה (לא חובה) ואופים 45 דקות ב-160 מעלות.
9. לאחר האפיה מרטיבים במי סוכר לפי הצורך.
ט"ו בשבט שמח
הוספת תגובה