'טונה סטארקיסט' לקחה צעד קדימה את מנהג התחפושות ומציגה השנה בורקס המן עם מילוי מלוח, בשילוב טונה ובצקים שונים כמו בצק פריך, בצק שקדים או בצק שמרים. בין המילויים: קראסט טונה, ריקוטה תרד טונה ועוד. הקולקציה מורכבת מהטעמים המלוחים האהובים ביותר על הישראלים, לצד טוויסטים קולינריים מיוחדים. אוזני ה-המן במאפייה נעשות בעבודת יד ונאפות לכבוד פורים.
מתכון ל-15 יחידות
מצרכים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה ללא שומן טראנס
4 כפות מים
1 כפית מיץ לימון
320 גרם קמח
קורט מלח
חומרים למלית:
2 קופסאות טונה סטארקיסט לייט 4% שומן בטעם טבעי (מסוננות)
4 ביצים קשות
2 חצילים קלויים בתנור
2 תפוחי אדמה גדולים אפויים ללא קליפה
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה להברשת הבצק
אופן ההכנה:
- מערבבים ידנית או במיקסר את החמאה עם מים ומיץ לימון.
מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.
- מכסים בניילון את הבצק ומקררים כשעה במקרר.
- בזמן הזה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
- מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
- מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
הוספת תגובה