עמוד הבית » ארוחת ערב סקסית ומעוררת חושים, ממתכוני ענת פרנק

ארוחת ערב סקסית ומעוררת חושים, ממתכוני ענת פרנק

סיידריה חמה צילום ענת פרנק
מאכלים אפרודיזיאקים - מאכלים מעוררי חשק ותשוקה.

במהלך האבולוציה של האדם, כפי שנצפה ונלמד על התרבויות השונות, מזונות מסוימים קיבלו מוניטין והגדרה כ- מזון אפרודיזיאק מזון מעורר פוריות ולהט. האם קיימים מזונות שאפשר לייחס להם תכונות של עוררות? בשאלה זו עוסקים מאות בשנים. המנעד שבין המדע – השכלתנות לרגש או לתחושה. התשובה טמונה איפה שהוא בסנכרון שבין ההיסטוריה, למדע, למחקר ולאמונה.

אפריטיף:

סיידריה – סנגרייה חמה לוהטת

מחברים [המתכון הקלאסי]

1 תפוח 'רד דלישס' חתוך לקוביות קטנות

1 חתיכת שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות (כס"מ)

3 כפות מייפל (אפשר יותר לפי רמת המתיקות הרצויה)

2 מקלות קינמון

מעט גרידת לימון או קליפת תפוז

בקבוק יין משובח
* ניתן לקצר את תהליך בישול התפוחים ברבע כוס סיידר טבעי ללא סוכר

אופן החיבור

בסיר קטן לקרמל את התפוחים עם המייפל

לאחר כמה דק' להוסיף את היין, הקינמון וגרידת התפוז/לימון ולהביא לחימום

לסגור את האש ולתת לזה לנוח מעט לספוג את הטעמים

למזוג לכוסות מחבקות … ולהתכרבל

מנה ראשונה

פילה סלמון ורדרד מפתה על מצע עלים ירוקים כהים

מחברים

2 חתיכות סלמון ורדרד כ – 150 גר' כל אחת עם העור

2 זרי באק-צ'וי או כמה עלי מנגולד (אפשר גם תרד)

כף סילאן טבעי

50 גר' חמאה

חצי פלפל צ'ילי אדום

פלפל שחור

מלח הימאליה

 אופן החיבור

עוטפים את חתיכות דג הסלמון בשכבה עדינה של מלח ומניחים בצד
בינתיים מחממים את החמאה במחבת שטוחה
ומוסיפים את זרי הבאק-צ'וי (או כל ירק ירוק כהה אחר שבחרנו) מאדים בעדינות ומגבירים מעט את האש לטיגון מהיר.
מוציאים ומניחים על צלחת?
שוטפים את חתיכות דג הסלמון מהמלח, מייבשים ומניחים במחבת החמה על הצד עם העור. מפזרים פלפל שחור מלמעלה ומזלפים את הסילאן . ברגע שהעור שחום הופכים בעדינות בעזרת מלקחיים את הגד לצדדים לעוד צריבה קלה
מניחים את הדג על הצלחת מעל לעלים ומפזרים חתיכות צ'ילי' אדום

סלמון ובוק צ'וי, צילום ענת פרנק

מנה עיקרית – בשרית

פילה בקר על מצע של קרם סלרי ורוטב פטל קינמון

מחברים

2 חתיכות פילה בקר או עגל ברוחב של כ – 2 ס"מ

לקרם סלרי

1 בצל גדול

1 שורש סלרי

4 גבעולי סלרי נקיים מעלים

50 גר' חמאה (או שמן זית)

חצי פלפל צ'ילי אדום

פלפל שחור

מלח הימאליה

לרוטב פטל קינמון

300 גר' פטל טרי או קפוא (מופשר)
50 גר' חמאה (או רבע כוס קרם קוקוס)
מקל קינמון
כף מייפל

לקישוט – עלי זעתר טריים או עלי כוסברה

 אופן החיבור

בסיר ממיסים חמאה (או שמן זית) ומוסיפים את הבצל הקצוץ לטיגון עדין (אש קטנה) וארוך לאחר שהבצל החל להשקיף, מוסיפים את שורש הסלרי הקצוץ וגבעולי הסלרי. ממליחים קלות וממשיכים עד התרככות.
כשרך מספיק להעביר למעבד מזון חזק עד קבלת מרקם קרמי.

במקביל שמים בסיר את מרכיבי רוטב הפטל לצמצום על אש קטנה.

לפלפל את הפילה, להניח על פלאנצ'ה (מחבת) לוהט משומן, להפוך כל כ – 30 שניות עד הגיעו מידת עשיה מדיום.
להניח על צלחת מנה גדושה של קרם סלרי, להניח מעליה את נתח הפילה, לצקת רוטב פטל ולקשט בעלי זעתר טרי או כוסברה

מנה עיקרית  – צמחונית

קינוח

אגסים ביין

מלל – לימור

מחברים

2 אגסים קלופים (אפשרות לחתוכים לאורכם במרכז)

בקבוק יין

2 כפות מייפל

מקל קינמון

*אפשרות להוסיף כוכב אניס או צ'ופצי'ק ציפורן

אופן החיבור

מוזגים את בקבוק היין לסיר ומחממים מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה עד התרככות ושינוי צבע האגסים לאדום לוהט
מגישים ביחד עם תותים, קצפת, שפריצים של שוקולד מרירי מומס או קציפת אננס רעננה

אגסים ביין, צילום ענת פרנק

המתכונים באדיבות: ענת פרנק – אוכל אמתי Real Food