ילד רעב?: ילד רעב הוא ילד עצבני, מנדנד ומציק, שלא יפסיק עד שישבע- וכבר התחלנו את היום כשכולם עצבניים. הפתרון, למען האמת, די פשוט: מאוד חשוב להתחיל את הבוקר עם ילד שבע יחסית. ארוחת בוקר עשירה בפחמימות שמקורן בחלבונים ובדגנים מלאים למשל, מספקת למוח את האנרגיה הנחוצה לתפקודו התקין, משפרת את יכולת הריכוז ולהצלחה בלימודים ובמיוחד בתקופה זו, בה הילדים צריכים להתרכז מול המסכים בלמידה מקוונת.
להכין מנות שילדים אוהבים: כדאי להכין בתקופה זו מאכלים פשוטים ולא מורכבים שהילדים אוהבים ורגילים לאכול. השגרה מקנה לילדים ביטחון; לכן חשוב לשמור על הרגלים קבועים, כמו ארוחות ושינה.
הימנעו מקינוחים: דווקא בתקופה כזאת עלולים להיות הרבה נשנושים במהלך היום ולכן כדאי לפחות להקטין את ההרגל הלא בריא שנקרא קינוח. נסו במקום קינוח שמוכר כממתק להשריש את המושג "קינוח" כמשהו כייפי שעושים עכשיו עם אמא ואבא: משחקים טאקי, משחקי קופסא, או אפילו לראות ביחד סרט בטלוויזיה.
ולסיום, מצורף מתכון למאכל האהוב על בני המשפחה:
קציצות טונה עם רוטב עגבניות
מצרכים:
שמן/קנולה/מים וזית – אלו המוצרים שאני מבקשת שיהיו במתכונים.
3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בהירה בשמן או בשמן קנולה
כוס פירורי לחם/ קמח מצה
חצי כפית אורגנו יבש
150 גרם בצל לבן
60 גרם סלרי
60 גרם פלפל ירוק מתוק
כפית רכז עגבניות
4 ביצים
פלפל שחור
מלח
לרוטב עגבניות
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לרצועות
4 עגבניות מגורדות
2 כפות של רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כמון טחון
אופן ההכנה:
להכנת הכדורים :
- מסננים ומפוררים את הטונה.
- קוצצים את הירקות ומערבבים את כל המרכיבים היבשים.
- מוסיפים את הירקות והטונה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים שוב היטב.
- יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס"מ.
להכנת הרוטב
- שמים 3 כפות שמן עם הבצל במחבת עמוקה שתכיל את כל הכדורים בשכבה אחת.
- מאדים על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כדקה, לאחר שכל התבלינים התאחדו ומוסיפים את המים.
- מפזרים מעט כוסברה מעל.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
הכנת המנה:
- מקמחים ומטגנים את כדורי הטונה.
- מעבירים לנייר סופג לדקה, ואז מעבירים לרוטב. הכדורים צריכים להיות מכוסים ואם יש צורך מוסיפים מים חמים.
- מכסים ומבשלים 5 דקות. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח.
- מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל רוטב וכדורי דג ולקישוט כוסברה או פטרוזיליה.
לפרטים נוספים: www.starkist.co.il
הכתבה :באדיבות רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של טונה סטארקיסט
הוספת תגובה