עמוד הבית » אין צורך בהשרייה, ישר לסיר הבישול

אין צורך בהשרייה, ישר לסיר הבישול

אפונה ירוקה אורגנית. צילום אייל גרניט
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה "אפונה ירוקה אורגנית" – טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים.

האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ". בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.

מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il

ביקורת המערכת: מאז ומתמיד יש לי אהבה לאפונה על כל גווניה מהיום גם אורגני וגם ללא השריה הישר לסיר, התוצאה טעים ומשביע.

מתכון לממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה

מצרכים:

1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות)

1 בצל, קצוץ

שמן זית (רצוי כתית מעולה)

1 כוס טחינה גולמית איכותית

2-4 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל לבן

מיץ מ 1/2 – 1 לימון

מים

להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים, זחוג ועוד.

אופן ההכנה:

  • לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה ולכסות חלקית. להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים
  • כשהאפונה התרככה, לסנן (לשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק
  • להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה
  • להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולימון ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות

** גיוון: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת. למרוח פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה וטבסקו

ממרח אפונה צילום pixabay

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה