עמוד הבית » אין סוף לתבשילים עם אורז

אין סוף לתבשילים עם אורז

קארי ירוק, צילום:Teka Studio
קבלו מנות קלילות של אורז בהשפעת העונה של הישרדות. המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

תבשיל קארי ירוק

רכיבים:

½ בצל

1 שן שום

50 גרם שעועית ירוקה

1 פלפל חריף ירוק

70 גרם ברוקולי

1 פאק צ'וי

50 גרם אספרגוס

2 קישואים

1 כף משחת קארי ירוק

50 מ"ל רוטב סויה

500 מ"ל ציר ירקות

500 מ"ל חלב קוקוס

שומשום שחור

אורז לבן (להגשה)

שמן,מלח

הכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים על אש בינונית בשמן בסיר רחב וצר ((Rondeau Pa. בזמן שהבצל מתרכך קוצצים את הירקות לפרוסות גסות: פלפל חריף, ברוקולי, פאק צ'וי וקישואים. כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את השום הפרוס דק ואת הירקות, וקפיצים כמה דקות. כשהירקות מזהיבים יוצקים כף קארי ירוק במרכז הסיר ומוסיפים רוטב סויה על הקארי תוך כדי ערבוב.

יוצקים את המרק וחלב הקוקוס ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.מפזרים צרור שומשום שחור ומגישים לצד  אורז לבן.

 סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה

רכיבים

250 גרם אורז בסמטי

100 גרם קינואה שחורה

1 בצל

30 גרם אגוזי לוז

30 גרם שקדים

20 גרם בצל מטוגן

2 שיני שום

1 לימון

150 גרם עלי ארוגולה

צרור בזיליקום אחד

25 מ"ל חומץ אורז

שמן זית, מלח לפי טעם

הוראות הכנה

מרתיחים את הקינואה השחורה ואת אורז הבסמטי בסירים נפרדים של מים מומלחים. ברגע ששניהם אל דנטה, מסננים ומצננים במים קרים ושומרים בצד להמשך. קולפים וחותכים את הבצל, צולים אותו בשמן זית וקורט מלח. כאשר הוא הוא חום וזהוב מוסיפים את החומץ ומבשלים עד לאידוי הנוזל.

קוצצים את האגוזים, השום והבזיליקום, שוטפים את הלימון ומגרדים את קליפתו. מערבבים יחד את האורז, הקינואה, עשבי התיבול השום הקצוץ וגרידת הלימון ומתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית. מגישים עם בצל צלוי מעל.

סלט אורז בסמטי וקינואה , צילום: Teka Studio

ריזוטו סלק וגבינת פטה

 מצרכים (עבור 4 מנות)

400 גר' סלק מבושל

1 ליטר ציר עוף או ירקות

30 מ"ל שמן זית כתית מעולה

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

300 גר' אורז לריזוטו

1 גבעול טימין גדול

100 מ"ל יין לבן

מלח

פלפל שחור

30 גר' חמאה

150 גר' גבינת פטה מגורדת

50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת

40 גר' אגוזי מלך קצוצים דק,

20 גר' שומשום

הוראות הכנה

  1. הכניסו מחצית מכמות הסלק יחד עם הציר, אל תוך מעבד מזון וערבבו עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
  2. מזגו את התערובת לסיר ובשלו על אש קטנה. גרדו או קצצו דק את כמות הסלק שנותרה ובאמצעות מסננת, הוציאו את הנוזלים.
  3. חממו את שמן הזית בתבנית גדולה או סיר. הוסיפו בצל וטגנו בזהירות עד שיתרכך. הוסיפו שום ובשלו למשך 2-3 דקות.
  4. ערבבו את האורז והטימין עד שיהיו מצופים בשמן. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. הגבירו את האש ומזגו את היין הלבן. בשלו למשך 1-2 דקות עד שהכמות הנמצאת בסיר תצטמצם.
  6. החלישו את האש לבינונית והוסיפו מצקת אחת משארית הסלק. ערבבו ללא הפסקה עד שהנוזלים יספגו. חזרו על הפעולה עד שכל כמות הסלק שנותרה תתווסף לסיר. בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי, אבל עדיין להישאר מוצק ומבושל.
  7. הוציאו את הטימין.
  8. הוסיפו את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.
  9. הגישו חם, חלקו את הריזוטו בין ארבע צלחות, פזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום.

 

ריזוטו סלק גבינות ויין לבן_צילום: Teka Studio

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה