עמוד הבית » "אולי זה עוזר שאני לא לוקחת את הדברים יותר מדי בכבדות"

"אולי זה עוזר שאני לא לוקחת את הדברים יותר מדי בכבדות"

המוזיקאית והאומנית טל קלמן, צילום: דורון לצטר
האומנית, הציירת והמוזיקאית טל קלמן משלבת בין אהבותיה השונות בתערוכת היחיד "צליל בצבע" (אוצרת: גלית צימבליסט), שתיפתח ביום שישי 24.5 בשעה 11:30 בגלריה לאומנות חן וינקלר בנמל יפו.

"אני יוצרת מאז שאני ילדה קטנה, שמצאה בצבעים רוגע ומפלט. כעת אני חוזרת לשם ממקום בשל ונכון. יש שיגידו שזה אמיץ מאוד לסמוך רק על עצמך בתהליך הלמידה, ללא ביקורת עבודות, אולי. מצאתי איך ללמוד, להתפתח, להשתפר ועכשיו אני מוכנה להוציא את הציורים לעולם. לצורך התערוכה נעזרתי במפיקה מיכל סדן ובאוצרת גלית צימבליסט, שכמובן נתנו לי יד חופשית לבוא עם האמנות שלי. לשמחתי יש לי קהל וחלק מהעבודות נמכרו עוד לפני התערוכה. אולי זה עוזר שאני לא לוקחת את הדברים יותר מדי בכבדות. מקסימום אצליח, כפי שאומרים".

כך אומרת האומנית, הציירת והמוזיקאית טל קלמן, שמשלבת בין אהבותיה השונות בתערוכת היחיד "צליל בצבע", שתיפתח באירוע חגיגי ביום שישי 24.5 בשעה 11:30 בגלריה לאומנות חן וינקלר, רציף העלייה השנייה 8, נמל יפו, תל אביב-יפו. התערוכה תהיה פתוחה למבקרים בתאריכים 24.5.24 עד ל-22.6.24.

קלמן למדה בשעות הערב מוזיקה וציור דרך קורסים דיגיטליים. את הדימויים שלה היא יוצרת תחילה באפליקציית AI ולאחר מכן על גבי הבד. ללא מנטורים וללא רזומה מסודר היא יודעת שכיום האומנות שלה מגיעה לכולם דרך האינסטגרם. כך נמכרו הדפסים של חלק מהתמונות שישתתפו בתערוכה החדשה עוד לפני שהיא פירסמה את מועד פתיחת התערוכה.

I will go on & on צילום: טל קלמן

 

האוצרת גלית צימבליסט: "הציירת טל קלמן ניגשת אל הבד הריק בהתלהבות מתוך רצון לכבוש אותו, להכניע את האימג' שבדמיונה ולאלף אותו להישמע לרצונה, עבודותיה מגיעות מעולמות הצליל והדימוי החזותי. ביצירותיה מציגה טל את ההקשר שבין הצליל הפנימי האופטימי המהדהד בה לבין האובייקט המוצג. הדימוי המוביל את התערוכה, פורטרט של זוג דמויות ססגוניות, הוא נגן רחוב הפורט על הגיטרה, היא אוחזת בידו כשותפה ליצירה ואולי עוד רגע תפרוץ בשיר. הציור חושני, בפלטה צבעונית מזמין את הצופים לקחת חלק ולהצטרף לרגע האינטימי שבין השניים, ובכך מאפשר להם ליצור עולם טוב ואופטימי. ציור זה מאפיין את יצירתה של טל, שנולדת בדימיונה ונסמכת אף על טכניקת הדימוי הווירטואלי כנקודת התחלה לרעיון שמקנן בה. עולמות משלימים אלו מסמלים את הקו העובר כחוט השני ביצירתה של טל. נראה כאילו צלילים מתנגנים ושוטפים אותה כל אימת שהיא יושבת לצייר. אין כמו החיבור של הצבע לצליל. צבע עבורה הוא אקורד. הפלטה הצבעונית שלה, האור והצל הם בשבילה מנגינה ושיר".

טל קלמן (בעבר ויניק) התקבלה בגיל 22 ללימודים בבית צבי והייתה חלק מ"יוניסקס", הרכב פופ מצליח שהיה פעיל במשך שנתיים וכלל שלושה גברים ושתי נשים: ניב הופמן, ששי (יונתן) בוגנים, רן מזרחי, ענת עובד וטל ויניק. ההרכב הופיע בפסטיגל עם מיכל ינאי, סנדי בר, יעל בר זוהר, עודד מנשה, טל מוסרי, איתי שגב, צביקה הדר ועוד וגם הופיע בתוכניות אירוח פופולריות. לאחר מכן המשיכה טל לכיוון רוחני יותר –  ייעוץ רוחני של הסיינטולוגיה. 24 שנה מאוחר יותר, כאם לשלושה, היא משלבת בין אהבותיה השונות בתערוכת היחיד שלה "צליל בצבע".

טל קלמן גדלה במשפחה דתית לאומית בפתח תקוה, ציירה ושרה מאז שזוכרת את עצמה. גילוי העצמאות הראשון היה כשמנהל בית הספר הזמין אותה לוועדת משמעת, מכיוון שראו אותה שרה בכיכר העיר עם להקת הנוער "עבר, הווה, עתיד" כשהיא לבושה במכנסיים. "אם הקב"ה נותן לי כישרון אני מרגישה שליחות להשתמש בכישרון הזה", היא אמרה לוועדה ויצאה ללא עונש.

בצבא שירתה כמש"קית הוראה בבסיס מחווה אלון, ואז הבינה ששליחותה בחיים היא לעזור. עם זאת אחרי הצבא עשתה את מה שחלמה עליו כל הנעורים: לימודים במכינה למשחק ולעמוד על במה. העולם הזה הימם אותה. "מורה שאומר לך שרוב הסיכויים שתיכשלי ומפיק שאומר: 'מזל שאת נראית טוב כי הכישרון שלך לא משהו'. זה לא הסתדר לי", היא אומרת.

כשראתה כיצד המורה הפרטית מלמדת את אחיה מתמטיקה בהצלחה גדולה היא שאלה אותה: "מה זה?",
וכך גילתה את המרכז לסיינטולוגיה, שבו גילתה פילוסופיה שבה כולם מצליחים אם רק מתמידים. היא  החליטה לחזור אל החלום שלה "לעזור לאנשים למצוא בעצמם את הטוב יותר", והתחילה ללמוד ב"אקדמיה" – מסלול לימודים של יועץ רוחני המסייע לאנשים לשפר את חייהם. באקדמיה היא פגשה את מיכאל, שאיתו הייתה לה תקשורת מדהימה באופן שלא האמינה. "הוא פשוט הבין אותי. זה לא משהו שחוויתי עם החבר הקודם, עם כל האהבה הרבה בינינו".

היצירה connection של האומנית טל קלמן, צילום: טל קלמן

 

בגיל 25 הם נישאו ובהמשך נסעה להשתלמות בלוס אנג'לס. כשחזרה החליטה להצטרף לצוות המרכז. מיכאל שוב תמך  בה, ושם היא נמצאת עד היום מזה 24 שנה, שבמהלכן סייעה למאות אנשים. קלמן אף נבחרה כאחת המשתתפות בתשדיר השירות החדש של תנועת הסיינטולוגיה, ששודר בסופרבול האמריקני שהגיע למאות מיליוני צפיות ברחבי העולם.

קלמן: "במשך שנים רבות הדרכתי קורסים העוזרים לאנשים לשפר את יכולותיהם בתקשורת בינאישית ובהתנהלות, מעלים את הביטחון האישי ועושים דברים טובים רבים נוספים. מבחינתי זה סיפוק עצום כי זו עזרה יומיומית לאנשים".

בהתחלה היא שרה בעיקר באירועים, שאותם אירח המרכז לסיינטולוגיה באודיטוריום המהודר שלו בתיאטרון אלהמברה המשוחזר. במהלך השנים המשיכה להתפתח וגילתה שהיא יכולה ללמוד בעצמה מוזיקה וציור.
"עם הארגון ושלושה ילדים כבר לא היה לי זמן ללכת למוסד כמו בצלאל או רימון", אומרת קלמן שהתחילה להלחין ולמדה ללוות את עצמה בפסנתר, הקימה הרכב וציירה כל הזמן.

"ברור לי שאני חייבת להוציא את הכישרון שלי לעולם, ממש כפי שאמרתי לוועדת המשמעת בתיכון", מציינת קלמן, שפתחה עמודים באינסטגרם ובפייסבוק, העלתה סרטונים שלה יוצרת את התמונות והתחילה למכור את יצירותיה. כאמור בימים אלו היא יוצאת בתערוכת יחיד שתוצג החל מיום שישי 24.5 בשעה 11:30 בגלריה לאומנות חן וינקלר בנמל יפו (אוצרת: גלית צימבליסט).