אם כבר שנה הפוכה, למה שלא ניקח גם את פורים על הצד המלוח? גרסה בהשראת בהשראת מאפה הפטאייר
המתכון באדיבות סוגת
חומרים ל-20 יחידות
לבצק:
500 גרם קמח קסם – קמח שמרים "סוגת"
1/2 1 כפות סוכר לבן "סוגת"
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים
למלית:
500 גרם תרד טורקי או רגיל, שטוף ומיובש
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום, קצוצות דק
פלפל לבן גרוס גס
- מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים לקערת המיקסר או לקערה גדולה את רכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח. מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט ומחזירים לקערה לחצי שעה נוספת.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים עוד 10-15 דקות.
- בזמן ההתפחות מכינים את המלית: מעבירים את התרד השטוף והמיובש לקערה ומפזרים מעל מלח גס. מעסים את התרד בידיים כדי שיפריש נוזלים. סוחטים היטב וקוצצים.
- מערבבים בקערה את התרד הקצוץ עם הגבינה המפוררת, שום כתוש ופלפל לבן, לקבלת מלית אחידה.
- מרדדים את כדורי הבצק במערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כף גדושה של מלית ומברישים את השוליים במעט מים. סוגרים לצורת אוזן המן.
- מסדרים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.
- מכניסים אבן אפייה או תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור ומחממים ל-240 מעלות.
- מברישים את המאפים הממולאים בשמן זית ומעבירים עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור. אופים 10-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים היטב.
חג פורים שמח!!!
הוספת תגובה