נוטלה מסדרת לכם את הקינוח לארוחת חג השבועות עם עוגת גבינה ונוטלה של בלוגרית האפיה שרית נובק המוכרת בכינויה מיס פטל. מדובר בעוגת גבינה אפויה עם ציפוי נוטלה מפנק – עוגה שלא תשאיר אף אורח אדיש.
חומרים לתבנית 24 ס”מ עגולה
לתחתית:
- 200 גרם עוגיות בטעם קרמל
- 150 גרם אגוזי לוז מסוכרים – ברס מיימונס
- 1 כף סוכר חום
- 80 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 600 גרם גבינת שמנת 25-30% שומן
- 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 180 גרם סוכר חום
- 2 כפות פודינג וניל צרפתי מיימונס
- 4 ביצים L
לציפוי:
- 120 גרם נוטלה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
- טוחנים ביחד עוגיות בטעם קרמל, ביסקוויט, ברס וסוכר חום.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים.
מהדקים לתחתית תבנית האפייה, מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.
הכנת המלית:
- מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות.
- מכניסים לקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה ומסקרפונה. מוסיפים סוכר ומערבבים.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת ומערבבים היטב.
מוסיפים פודינג וניל וטורפים הכול ביחד במשך דקה.
- שופכים את המלית לתוך התבנית מעל התחתית האפויה, מכניסים לתנור ואופים במשך שעה ו-20 דקות (לא לפתוח את דלת התנור)
- מוציאים מהתנור, מורחים נוטלה מלמעלה. שומרים בקירור.
הוספת תגובה