מתכון קל להכנה וקליל לעונת הקיץ
חומרים:
1 ק”ג כנפיים
שמן חמניות לטיגון
חומרים למרינדה:
6 כפות דבש
1 כף ג’ינג’ר טרי מגורד
10 כפות סויה
2-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
חמאת בוטנים חלקה ללא תוספת סוכר (רצוי חמאת בוטנים נוזלית)
אופן הכנה:
מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק כ4-5 דקות. בשלב הזה הן אמורות להיות מוכנות ב-80%.
מכינים את המרידנה- מערבבים את כל החומרים בקערה. אם רוצים אפשר להוסיף פלפל חריף/שאטה טחון לפי הטעם.
מקררים את הכנפיים ומכניסים למרינדה. בשלב הזה הן עוברות למקרר כדי לקבל את הטעמים. להשרות לפחות לשעתיים, רצוי אף ללילה.
מחממים תנור לחום גבוה 180-200, מניחים את הכנפיים על תבנית עם נייר אפייה. אופים 5-8 דקות, עד שהכנפיים מקבלות גוון זהוב/שחום.
מזלפים מעל חמאת בוטנים ומגישים מייד.
המתכון באדיבות קפה יפו שוק הפשפשים
הוספת תגובה